6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Engelli sporculardan müdüre jest

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çimen'e, engelli sporcular madalya ve kupalarını verdi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Çimen, "BESYO'ya 2008-2009 eğitim öğretim yılında millilik kontenjanından Antrenörlük Eğitimi Bölümü'ne kaydolan Sivaslı Dursun ve Salim Gözel kardeşlerden küçüğü olan Salim'in sakatlığı nedeniyle katılamadığı 14-22 Eylül 2008 tarihleri arasında Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yapılan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda 74 kilo serbest stilde ağabey Dursun dünya 2.'si olarak gümüş madalya kazanmıştır. İşitme Engelliler Milli Takımımız toplam 27 ülkenin katıldığı şampiyonada takım halinde, grekoromende dünya 2.'si ve serbestte ise dünya 3.'sü olmuştur. Bilindiği üzere 2 kardeş geçen yıl Eylül ayında Ukrayna'da yapılan İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası'na katılarak, 66 kiloda serbest stilde Dursun, Avrupa şampiyonu, 74 kiloda serbest stilde ise Salim Avrupa 3.'sü olmuştu. Salim bu şampiyonada sakatlanarak, Aralık 2007'de ameliyat olmuş ve halen tedavisi devam etmektedir. Bu yüzden bu seneki Dünya Şampiyonası'na katılamamıştır. Her iki sporcu kardeş, beni ziyaret ederek aldıkları madalyayı, kupayı, şilti ve beratı takdim etmişlerdir" dedi.

Prof. Dr. Çimen, her iki kardeşi ayrı ayrı tebrik ettiğini de belirterek, başarılarının devamını dileyerek, Salim'in de bir an önce iyileşerek minderlere dönmesi için acil şifalar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 19:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?