3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Engelli vatandaşa giysi yardımı

Sivas'ın Suşehri İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Engelliler Haftası kapsamında bir vatandaşa giysi yardımı yapıldı.

Engelliler Haftası nedeniyle SYDV Müdürü Tevfik Coşkun ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli bazı rütbeli komutanlar, 2000 yılında geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı belden aşağısı sakat kalan İsmail Yüce'yi (45) Yalnızbağlar Mahallesi Keşişpınar mevkiinde bulunan evinde ziyaret etti.

Kendisine giysiler veren heyetin yapmış olduğu ziyaretten duygulanan Yüce, “Yaklaşık 9 yıl önce geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı belden aşağı özürlü kaldım. O günden buyana SYDV yetkilileri beni maddi ve manevi olarak hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Böyle bir anlamlı günde de bizleri unutmadıkları için başta İlçe Kaymakamımız Yusuf Özdemir olmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığımıza ve vakfımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, ilçede özürlü ve yaşlılara her türlü yardımlar yapıldığını belirterek, “Ağır derecede özürlü olan vatandaşlarımızın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne yönlendirilerek, özürlü evde bakım ücretinden yararlanmaları sağlanmıştır. Evde bakımı yapılan özürlü vatandaşımızın ihtiyaçlarının karşılanması için ailesine 476 TL nakdi yardım verilmektedir. Yine özürlülerin hasta bezleri, akülü veya diğer arabaları temin edilerek kendilerine teslim edilmiştir. Bununla beraber, özürlü olan vatandaşa bakmak istemeyen ailelerin, istekleri doğrultusunda özürlü vatandaş alınarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonucunda rehabilitasyon merkezlerine yerleştirilmiştir” dedi.

Özdemir, özürlü vatandaşlarında, normal insanlar gibi yaşamaya hakkı olduğunu ve bu sebeple ilçe merkezi ve köylerde tespit edilen özürlü ve sakat vatandaşlara her zaman destek verdiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?