3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Engelliler şenlikte buluştu

Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Danışma ve Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen geleneksel 3. Engelliler Şenliği başladı.

Sevgi yürüyüşü ile başlayan, müzik ve eğlence gösterileri ile devam eden şenlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Etkinlikler, İstasyon Caddesi'ndeki 'Sevgi Yürüyüşü' kortejiyle başladı.

Buriciye Medresesi'nin bulunduğu alana kadar yürüyerek gelen ve aralarında Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva , Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün de bulunduğu kortej, burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Burada bir konuşma yapan Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, engellerin eğitimle aşılacağını belirtti. Ayva, “Küçükten büyüğüne kadar bütün engelli vatandaşlar eğitimin üzerine düşmeli ve hayatın içine girerek üretime geçmelidir. Biz bakış açımızı değiştirip üretime geçtiğimiz sürece engelliler olarak hayatın içene girebiliriz” dedi.

Konuşmanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerden oluşan mehter takımı tarafından marşlar söylerken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi Seymen Ekibi ve Engelliler Rock Grubu ise çeşitli gösteriler yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi Slow Dans Grubu'ndan Suzan Gencer ve Murat Uslu'nun dansı ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?