6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Engellilerden Vali Dalmaz'a ziyaret

Sivas'taki engelli derneklerinin yönetici ve üyeleri, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle Vali Veysel Dalmaz'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Dalmaz, engellilerin sorunlarının çözümü noktasında valilik olarak gereken gayreti gösterdiklerini ifade etti. Engellilerin gerek eğitimi gerekse istihdamı konusunda önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Dalmaz, "Engelliler Günü'nün bundan sonra daha geniş kapsamlı olarak, bir engelliler şöleni şeklinde kutlanması için gerekli çalışmaları yapacağız. Engelli vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından biri, hiç şüphesiz ki istihdam. Biz bu konuda özel sektör temsilcileri ile gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Ayrıca engellilerimizin becerilerine göre çeşitli kurslar düzenleyerek onları donanımlı hale getiriyoruz" dedi.

Ziyarette, engelli derneklerinin yöneticileri ve üyelerinin sorunlarını da dinleyen Dalmaz, "Biz her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Engellilerimizi temsil eden kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek her türlü sorunun çözülebileceğine inanıyorum" dedi.

Ziyarete İl Sosyal Hizmetler Müdürü Tahir Özel'de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?