5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Eşini 'Canlı bomba' ihbarıyla yakaladı

SİVAS’ta geçen ayın 24'ünde evden kaçan eşi 20 yaşındaki Eda İnanç’ı bulabilmek için, fotoğrafını elektronik postayla polise gönderip canlı bomba olduğu ihbarını yapan 23 yaşındaki Fatih İnanç, “İki gün aradım bulamayınca girdiğim internet kafeden canlı bomba ihbarı yaptım. Tek isteğim eşimi bulmaktı. Meğer başka biriyle kaçmış. Boşanma davası açtım” dedi.


Ece Mahallesi’nde oturan işsiz Fatih İnanç'ın 10 Temmuz 2006 tarihinde evlenerek yaşamını birleştirdiği Eda İnanç'la mutluluğu bir yıl sürdü. İki hafta önce eşini evde bulamayan Fatih İnanç, bulabileceği her yere baktı ancak eşinden herhangi bir ize rastlayamadı. İki gün süren araştırması sonuç vermeyen Fatih İnanç, evine dönerken yol üstünde internet kafe görünce aklına çılgın bir fikir geldi. İnternet kafeye giren İnanç, başına geçtiği bilgisayardan elektronik posta yoluyla eşinin fotoğrafını Ankara, İstanbul, Kayseri ve Antalya Emniyet Müdürlükleri'ne gönderip ‘canlı bomba’ olduğu ihbarını yaptı.

Derhal harekete geçen polis birimleri, elektronik postanın Sivas'tan gönderildiğini tespit etti, kısa süre sonra da Fatih İnanç yakalanarak gözaltına alındı. Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde ifade veren Fatih İnanç, eşini bulabilmek için bu yola başvurduğunu söyledi. Adliyeye sevk edilen İnanç, ifade verdiği savcı tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu olaydan kısa süre sonra da evinden kaçan Eda İnanç, Antalya’nın Manavgat İlçesi'nde Serkan Ceylan adlı bir gençle seyahat ederken Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. İnanç, sorgusunun ardından Sivas’taki ailesinin yanına gönderildi.

Edan İnanç ve ailesi konuşmak istemezken, eşinin başka biriyle kaçtığını öğrenince şoke olan Fatih İnanç, DHA muhabirine şunları söyledi:

“Eşimle evlenmeden önce hayatında Serkan adında biri varmış. Ben evlendiğim gün öğrendim. Bir yıla yakın mutlu bir beraberliğimiz olduğunu sanıyordum. Meğer bu süreçte eşim devamlı bu Serkan'la telefonla görüşüyormuş. 24 Haziran günü eşim Eda, Serkan ve komşumuzun kızı Gülşah hep birlikte Sivas’tan ayrılıp Nevşehir’e gitmişler. Burada 5- 6 gün kaldıktan sonra, Antalya’ya geçmişler. Evden kaçma sebebi ne kavga ne de çalışma isteği. Çalışmasını istemediğim için kaçtı diye yorumlandı. Zaten bana da böyle bir talepte bulunmamıştı. Evden kaçmasının tek sebebi bu kişiyle ilişkisinin olması.”

‘TELAŞA KAPILIP ARADI, İYİYİM DEDİ’

Eşini bulamayınca çıldıracak gibi olduğunu söyleyen İnanç şöyle devam etti:

“O anki ruhsal durumumum bozuk olması beni böyle bir şey yapmaya sürükledi. O dönemde TV ve gazetelerde kadın canlı bombalardan bahsediliyordu. Zaten iki gün arayıp bulamayınca aklıma canlı bomba ihbarı geldi. Emniyet güçleri benim ifademe başvurdu. Ben de ifademde böyle bir şeyin olmadığını fakat eşimin bulunması için böyle bir şey yaptığımı söyledim. Zaten ben ihbarı yaptıktan sonra eşim gazetelerde görünce telaşa kapılmış beni aradı ve ‘ben iyiyim’ dedi. Tekrar dönmesi için hep iyi davrandım. Zaten telefonda konuştuktan sonra minübüste Serkan'la yolculuk yaparken emniyet güçleri tarafından yakalanmış. İfadesinde boşanmak istediğini söylemiş. İki gün sonra ağabeyi gidip alıp getirdi. Şu anda kendisinden boşanmak için dava açtım.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 11:00:29
Güncelleme :10 Temmuz 2007 Salı 11:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?