5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Eski kocasını bacaklarından vurdu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde tartıştığı eski kocasını tabancayla bacaklarından vurduğu iddia edilen kadın gözaltına alındı.


Bir süre önce boşandığı eşi Fadime P'nin (31) Yalnızbağlar Mahallesi Kızıldağı Sokak'ta yaşadığı eve giden Sadettin P. (39), evde eski karısı ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, Fadime P'nin Sadettin P'ye tabancayla ateş açtığı iddia edildi. Sağ ve sol bacaklarından yaralanan Sadettin P, Suşehri Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Eşini yaraladığı öne sürülen Fadime P, polis ekiplerince gözaltına alındı. Fadime P'nin sorgusunun sürdüğünü belirten yetkililer, olay sırasında evde bulunduğu ve olayda kullanılan 7.65 milimetre çapındaki tabancayı alarak kaçtığı öne sürülen N.K. adlı kişinin de soruşturma kapsamında gözaltına alındığını, bu kişinin sorgusunun ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığını kaydettiler.

Polisteki ifadesinde, eski eşi Sadettin P'nin 3 gün önce kendisini ve annesi A.Ç'yi (55) ölümle tehdit ettiğini ve evinin önünde silahla ateş açtığını öne süren Fadime P, Sadettin P'nin tekrar eve geldiğini ve tartıştıklarını ifade etti.

Olayda kullanılan tabancayı, boşanmadan önce Sadettin P'nin aracından gizlice aldığını öne süren Fadime P, kavga anında bu silahla eski eşinin ayaklarına ateş açtığını itiraf etti.

Sadettin P'nin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü bildirdiler.

Eski eşi Fadime P. ile olan kavgaları ve yaptığı bazı olaylar nedeniyle ilçede tanınan Sadettin P, geçen yıl Suşehri Hükümet Konağı önünde üzerine benzin dökerek kendisini yakmak istemişti. Sadettin P, polisin biber gazı ve yangın söndürme tüpüyle yaptığı müdahale sonucu etkisiz hale getirilmişti. 2005 yılında evinde eşini, kayınvalidesini ve çocuğunu tabancayla rehin aldıktan sonra polis tarafından ikna edilen Sadettin P, 2003 yılında ise çocuğunu hükümet konağı önünde bıçakla kesmeye kalkışmış, dönemin kaymakamı tarafından ikna edilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 13:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERSİN YANCI IP: 88.252.41.xxx Tarih : 8.08.2007 21:33:16
kadının da erkegin de yaptıgı hoş şeyler degil bu tip olaylar sivas ın adını kırletiyor kangaldaki kazayı bile nerelere çekiyolar biranlık öfkemize yenik düşmeyelim...zira yapılan bu olaylar ve en ufak olayları bile madımak olayına çekiyolar biz o geçmişi kendi elimizle düzeltelim hem bu dünyamızı hemde ahiretimi karartmayalım