5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Esnaf TOKİ müteahhitini icraya verdi

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde, TOKİ'ye ait konutlarını yapan müteahhit firmaya esnafların gönderdiği icra konusunda tekrar görüşme yapıldı. Toplantıda, firmanın esnafa olan borcunun 3 ay içinde ödenmesine karar verildi.
 
Suşehri Belediye Meclis Salonu'nda bugün yapılan toplantıya Suşehri'ndeki TOKİ binalarını yapan müteahhit firma sahibi Yadigar Çolak, Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, Çataloluk Belediye Başkanı Ercan Güleç ve 50 kadar esnaf katıldı. Toplantıda, firma sahibi Bal ile esnaflar arasındeki görüşmelere aracılık etmek için avukat Oğuzhan Arslan da hazır bulundu. 

Uzun ve hararetli yapılan görüşmeler sonrasında müteahhit firma sahibi Çolak, yapılacak olan çalışmalarda hak edişlerden alınacak paranın yüzde 30'unun borcu olan esnafa eşit olarak dağıtılmasını ve 1 milyon borcunun 3 ayda ödenmesini talep etti. Anlaşmanın sağlanması üzerine Çolak, Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun'a esnaflara olan borçlarına karşılık senet imzalayıp verdi.
 
Anlaşma sonunda TOKİ konutlarındaki inşaat çalışmalarına yarın başlanılacağı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 17:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 88.226.231.xxx Tarih : 27.01.2007 19:59:19
Müteahhit firma TOKİ den parasını zamanında alırda böyle esnafa borç takarsa... Buda daha çok ihale verilerek desteklenirse olacağı bu. Devletimiz işyerlerinin sicilini tutmalı bence... HABER58.com