7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Esnafa sıfır faizli kredi verilmesi

Sivas Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından esnaflara sıfır faizli kredi imkanı sunulduğunu ve bunun memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Açıklamalarda bulunan Beşir Köksal, esnaf ve sanatkarın son yıllarda piyasalardaki daralma ve talep yetersizliğinden kaynaklanan zor ve sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini ve bu durumun devam ettiğini belirtti. Köksal, "İçinde bulunulan bu olumsuz sürecin aşılabilmesi için gerek konfederasyonumuz tarafından gerekse de birliğimiz tarafından yoğun girişimlerde bulunularak, esnaf ve sanatkarın desteklenmesi gerektiğini her platformda dile getirilmiştir. Kurulan diyalog, yapılan işbirliği, ısrarlı çaba ve girişimlerimizin de etkisiyle esnaf ve sanatkarımızın finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ tarafından ‘Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek Programı’ konusunda KOSGEB'e talimat verilmiştir. Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek Programı’ndan, esnaf ve sanatkarlar odaları birliğine kayıtlı, kapasite raporuna sahip olan imalatçı esnaf ve sanatkarımız, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olarak yararlanabilecek. Kredi "0" faizli olup, limiti imalatçı esnaf ve sanatkar başına 25 bin YTL'dir. Kadın esnaf ve sanatkar için bu limit 30 bin YTL'dir. Verilecek kredi desteğinin ilk altı ayı ödemesiz olacaktır. Kredi desteği 3 ayda bir ödemeli ve 18 ay vadelidir. Verilecek kredi faiz desteği ile esnaf ve sanatkarımıza toplam 125 milyon YTL kaynak aktarılacaktır" dedi.

Açıklamasında kredi almak isteyenlerin 20 Ağustos 2008 tarihinden itibaren, isimleri daha sonra açıklanacak kamu ve özel bankalara başvurarak kredi alabileceklerini ifade eden Köksal, "Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek Programı hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları KOSGEB tarafından önünüzdeki günlerde açıklanacak. Esnaf ve sanatkarımızın zor ve sıkıntılı döneminde sıfır faizle kredi desteği sağlanacak ve içinde bulunduğumuz olumsuz sürecin aşılmasında katkı sağlayan Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 22:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rena sibel arslan IP: 88.230.245.xxx Tarih : 14.11.2008 14:25:38

bu konu hakkında daha geniş bilgi istiyorum imalatcı olmak şart mıdır? benim küçük bi çeyiz dükkannım var alabilirmiyim sanakarlar odasına kayıtlı değilim bana bilgi verir misiniz ne yapmam lazım almak istiyorum