6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Esnafların sağlık muayeneleri yapılıyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Suşehri Sağlık Ocağı Tabipliği tarafından ilçe merkezi ve köylerindeki sıhhi müesseselerde çalışanların sağlık muayeneleri ayrıca verem ve portör muayeneleri rutin olarak yapılmaya başlandı.

İlçedeki esnafların sağlık denetimleri ile ilgili olarak açıklama yapan Suşehri Sağlık Ocağı Çevre Sağlığı Teknisyeni Kadir Keleş, "Uygulamada berber, çay ocağı ve kahvehaneler, otel, lokanta, pastane, market, büfe, ekmek fırınları, kasap, manav gibi gıda satış yerlerindeki çalışanları kapsamaktadır. Çalışanlar ile ilgili olarak sağlık ocağında ve verem savaş dispanserinde ise gerekli tetkikler yapılarak bu esnaflara esnaf muayene kartı verilmektedir. Böylelikle işyerinde sağlıklı, bulaşıcı bir hastalığı olmayanların çalıştırmış olduğu görülmektedir" dedi.

Keleş, yapılan tetkikler sonucu her han bir bulaşıcı hastalık bulgusu tespit edilen kişilerin söz konusu işyerlerinde çalışmalarına müsaade edilmediklerini de kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 11:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hande şahin IP: 81.215.136.xxx Tarih : 17.01.2008 16:26:50

sağlık ocağınızı 4 yıl önce geldiyim suşehrinde oğlumun hastalığı rahatsızlanması dolayısıyla ziyaret ettim açıkçası hizmetiniden çok memnun kaldım başarılarınızın devamı dileğiyle ist kadıköyden hande şahin