7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Esnafların sorunları Ürgüp'e iletildi

ESNAFLARIN SORUNLARI DOĞAN ÜRGÜP'E İLETİLDİ

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (SESOB) ziyaret etti.

Esnaf ve sanatkarın sorunlarını esnaf temsilcilerinden dinlemek amacıyla SESOB'u ziyaret eden Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, SESOB Başkanı Beşir Köksal ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Esnaf ve sanatkarın sorunları hakkında bilgi veren SESOB Başkanı Beşir Köksal, Azerbaycan pazarı ve İmam Hatip Sokak'ta bulunan esnafların belediye tarafından tahliye edilmek istendiğini belirterek, esnafın mağdur olduğunu söyledi. Azerbaycan pazarındaki esnafında yer alternatifi gösterilmesi halinde mağdur olmayacağını dile getiren Köksal, "Esnaf ve sanatkarlarımız kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Buralarda faaliyet gösteren esnafımız da kazandıkları parayla ailelerinin geçimini sağlıyor. Buralardan taşındıktan sonra işsizlik sıkıntısı çekecek ve ailesini geçindiremeyecek. Esnafımızın mağdur edilmemesini talep ediyoruz" dedi. Sivas'ta el sanatları çarşısı yapılması yönünde çalışmalar yaptıklarını bu konuda belediyeye de önemli görevler düştüğünü vurgulayan Köksal, el sanatlarının Sivas'ın tanıtımına önemli katkı sağladığını belirterek, Doğan Ürgüp'ten el sanatları çarşısı için destek istedi. Köksal ayrıca Sivas'a ve esnaf ve sanatkara yaptığı hizmetlerden dolayı Ürgüp'e teşekkür etti.

Esnafın sorunlarını dinlemek amacıyla Birlik Başkanı Beşir Köksal'ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İmam Hatip Sokak'ta bulunan esnafların taşınarak İmam Hatip Lisesi'nin bahçesi ile birlikte otopark yaparak güzel bir görünüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Azerbaycan pazarının da kaldırılacağına dikkat çeken Ürgüp, burada bulunan esnaflar için yer arayışında bulunduklarını, hazine veya belediye arsası bulup esnafı mağdur etmeyeceklerini söyledi. Belediyenin kiracılarından çoğunluğunun kira ödemediğini, göreve geldikten sonra belediyenin kiracılar için de çalışma yaparak bu oranın yüzde 20'lere düştüğünü vurgulayan Ürgüp, kira ödemeyenleri ise icraya verdiklerini kaydetti. Belediye olarak göreve geldikten sonra Sivas için güzel çalışmalar ve yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Ürgüp, 18 ayda 22 milyon TL borç ödediklerini sözlerine ekledi. SESOB Başkanı Köksal'ın el sanatları çarşısı talebine de değinen Ürgüp, bu konuda gerekli araştırmanın yapılacağını söyledi.

Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ile SESOB yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

ESNAFLARIN SORUNLARI DOĞAN ÜRGÜP'E İLETİLDİ
ESNAFLARIN SORUNLARI DOĞAN ÜRGÜP'E İLETİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 17:04:03
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 18:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?