3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Esnaftan işyeri kapatma eylemi

SİVAS'TA İŞYERİ KAPATMA EYLEMİ

Sivas'ta kiracısı oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), sorunlarıyla ilgilenmediğini gerekçe gösteren bir grup esnaf, işyerlerini kapatarak eylem yaptı.

Paşa Camii arkasında bulunan Mavi Çarşı esnafı, SGK'nın esnafa kiraladığı 27 adet dükkanın aidatlarının ödenmediği ve kiracıların sorunları ile ilgilenilmediği gerekçesiyle işyerlerini kapatarak eylem yaptı.

Mavi Çarşı'da bekçi olarak görev yapan ve çarşının giriş kapısını kilitleyerek SGK'ya tepki gösteren İlhan Yasman, bir yıldır sigortasının yatırılmadığını ileri sürerek, "Çarşıda bulunan ve özel idareye bağlı olan işyeri sahipleri maaşımı karşılıyor. Bende son olarak çarşının kapısını kilitleyerek tepkimi göstermek durumunda kaldım. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmasını bekliyorum" dedi.

Çarşı esnafından Hikmet Toptaş ise, SGK'nın hiçbir şekilde kiracılarıyla ilgilenmediğini ifade ederek, "Daha önce çoğu kez toplanıp SGK'ya şikayette bulunmamıza rağmen bizimle bir temasa geçilmedi. Bizi sürekli oyalıyorlar. 8 yıldan beri ısıtma sistemimiz yok. Artık Mavi Çarşı'ya müşteri gelmiyor. Dükkanların kepenklerini indirdik. Çok mağdur durumdayız. SGK'dan bir çözüm bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Özel idarenin kiracısı olan esnaflar ise hiçbir sorunlarının olmadığını söyledi. SGK'nın kiracılarının aidatlarını karşılamadığı için kiracıların dükkanlarını boşalttıklarını ve bunun sonucunda Mavi Çarşı'nın bütün yükünü ve giderlerini kendilerinin karşılandığını ifade ederek, yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istedi.

Mavi Çarşı esnafı, çarşı önünde oturarak yetkililere seslerini duyurana kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti.

SGK Sivas İl Müdürü İdris Aydın ise, daha önce çarşıda bulunan dükkanları Milli Emlak’a devrettiklerini belirterek, “Milli Emlak’ta 1,5 yıl kalan bu dükkanların kira bedelleri kiracılar tarafından ödenmediği için tekrar bize devredildi. Kira bedellerini tahsil etmeyen kiracıları tespit ettik ve durumu genel müdürlüğe ileterek bu tür sorunlardan dolayı bize ait olan gayrimenkulların satılması için talepte bulunduk. Genel müdürlüğümüz bize bunun planlanmadığını iletti. Bize ait dükkanlarda bulunan kiracılarımızdan bazıları kiralarını ödemiyor ve kiracılık mukaveleleri devam ettiği için dükkanları boşaltmıyor. Bu nedenle çarşı esnaflarından bazılarının mağduriyeti söz konusu olabilir. Ancak biz SGK olarak bekçi ücreti, kapıcı ücreti ve aidatlarımızı ödüyoruz. Kiracılarımızdan kaynaklanan sorunlar nedeniyle sorunların yaşandığını düşünüyoruz. Çarşıda bulunan dükkanların satışı ile ilgili genel müdürlüğümüze tekrar talepte bulunduk” dedi.

SİVAS'TA İŞYERİ KAPATMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 14:14:01
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 16:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?