6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

ESP'den polise suç duyurusu

Sivas’ta Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) isimli sol görüşlü gurubun 4 üyesi, suç duyurusunda bulunmak için pankartlarla geldikleri adliye binasına girmek isteyince polislerle tartıştı.

Sivas Adliye binası önüne ellerinde ’Uğurlar Ümitler ölmesin’, ’Yargısız infazlara son’ yazılı pankartlarla gelen ESP’nin 4 üyesi adına bir açıklama yapan Savaş Şaban, adliyeye geliş nedenlerinin Mersin’de yaşanan olaylarla ilgili olarak polis hakkında suç duyurusunda bulunmak olduğunu söyledi.

15 Şubat 2005 tarihinde Mersin’de katıldığı bir gösteri sırasında Ümit Gönültaş isimli şahsın, polis tarafından vurularak öldürüldüğünü belirterek, "Yaşam hakkı kutsaldır. Polis yaşam hakkını ihlal edemez. Polisin görevi suçluyu yargıya teslim etmektir. Biz, ESP olarak yargısız infaz yapılmaması için suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Ardından, Müracaat Savcısı’nın yanına gitmek isteyen Savaş Şaban, Zeynep Özkan, Ali Işık ve Levent Altınöz isimli ESP üyeleri, ellerindeki pankart ve dosya ile adliye binasına girmek isteyince, görevli polisler tarafından durduruldu. Ellerindekilerle binaya giremeyeceklerini söyleyen polislerle tartışan 4 kişi daha sonra Müracaat Savcısı’nın odasına gitti. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunup, odadan çıkan şahısların ellerindeki pankartı almak isteyen polis ile ESP’liler arasında arbede yaşandı.

Bu arada, resmi polislerin hırsızlıkla suçlayan ESP’liler çıkışta açıklama yaptı. Açıklama yapan Zeynep Özkan, "İçeride yapılanlar biz ESP’lilere uygulanan çifte uygulamalarının bir göstergesidir. Biz içeride yaşananları aynı zamanda kınıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 18:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?