3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

ETİ-ÇEKÜL Kültür Elçileri Sivas'ta

ETİ-ÇEKÜL Kültür Elçileri, 2008-2009 dönemi kapsamında cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'ta buluştu.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda bugün düzenlenen toplantıda, kültür elçileri bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Eti Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, projenin geldiği nokta ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Firuzhan Kanatlı, Türkiye çapında 4 bin kültür elçisi yetiştirmeyi planladıklarını belirterek, “Projenin hedefi her kentte bir elçi yetiştirerek doğup büyüdükleri yerlerin kültür değerlerini öğrenip kuşaktan kuşağa aktarmaktır. Sivas projenin 22. durağı. Bu projenin büyümesini hedefliyoruz. Proje tamamlandığında 12 bin 700 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise, projede Sivas'ın ciddi bir yeri olduğunu belirterek, “Sivas ciddi bir yerdir. Bizim projemizde her zaman önemli bir yeri vardır. Ayrıca Sivasspor'un da çok büyük bir başarı yakaladı. Şehrin bütünleşerek Sivasspor'a destek vermesi gerekir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kültür elçisi öğrenciler, sanatçı Candan Erçetin ile birlikte Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' adlı eserini seslendirdi.Öğrenciler ve davetliler daha sonra Sivas'ın kültürel ve tarihi mekanlarını gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 17:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?