5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Evlenecek çiftlere ücretsiz tetkik

Sivas İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, birinci basamak kuruluşlarında verilen hizmetlerin ücretsizleştirilmesi kapsamında evlilik öncesi yapılan tetkiklerden para alınmayacağını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Yazı, Sağlık Bakanlığı'nın birinci basamak sağlık kuruluşlarında verilen hizmetlerin ücretsizleştirilmesi ile ilgili genelgesi doğrultusunda birinci basamakta yapılan hemoglobinopatiler, diğer kalıtsal kan hastalıkları, endokrin ve metabolik hastalıklara ait tüm tetkik ve taramalar, salgın hastalıklara yönelik epidemiyolojik analizler veya salgın hastalık tehlikesine yönelik analizler ile kontrol programına yönelik sürveyans analizleri, esnafın 6 ayda bir yaptırmak zorunda olduğu portör, yılda 1 çektirmek zorunda olduğu akciğer filmleri ile evlilik öncesi yapılması gerekli olan tıbbi tahlil ve tetkikler için kişilerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini ve sosyal güvenlik kurumlarına fatura edilmeyeceğini bildirdi.

Yazı, bu uygulamaların vatandaşların işlerini kolaylaştıracağına da dikkat çekerek, "İl Halk Sağlığı Laboratuarımız'da esnafımıza her yıl rutin olarak yapılan portör muayeneleri ve Verem Savaş Dispanseri'nde çekilen akciğer grafisi, Bakanlığımız'ın genelgeleri doğrultusunda ücretsiz olarak yapılacaktır. Yapılan bu hizmetler esnafımız için çok faydalı, olması gereken sağlık hizmetleridir. Vatandaşlarımızı da yakından ilgilendiren esnaf portör muayenesi çalışmasının, bundan sonra ücretsiz yapılması esnafımızı rahatlatacaktır. Ayrıca evlenecek olan genç çiftlerimiz için yapılması zorunlu görülen ve ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezimizde yapılan tetkiklerin de bedava yapılması, evlenecek gençlerimize ilk düğün hediyesi gibi olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 16:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?