6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Evrenpaşa'nın ismi değişiyor

EVRENPAŞA MAHALLESİ'NİN İSMİ DEĞİŞİYOR

Sivas'ın Suşehri Belediye Meclisi'nde AK Parti'li üyeler tarafından Evrenpaşa Mahallesi'nin isminin değişmesi için önerge verildi.

Meclis Toplantısında, Suşehri Ak Parti Belediye Meclis üyeleri Rüstem Yüce, İlyas Koçali, Metin Öğretici ve Muammer Algül tarafından hazırlanan isim değişikliği önergesi, Suşehri Belediyesi Meclisi tarafından kabul edilerek Evrenpaşa Mahallesi'nin isminin tespiti ve yeni verilecek mahalle isminin araştırılması için komisyona havale edildiği bildirildi.

Suşehri Belediyesinin 06.04.2010 tarihli nisan ayı meclis toplantısında Ak Parti Meclis Grubu tarafından verilen önerge sonucu Evrenpaşa Mahallesi'nin isminin değiştirilmesi istendi. Evrenpaşa Mahallesi'nin mahalle muhtar ve sakinleri tarafından Ak Parti Belediye Meclis Grubu'na yaptıkları talepleri sonucunda Rüstem Yüce, İlyas Koçali, Metin Öğretici ve Muammer Algül tarafından hazırlanan önerge Suşehri Belediyesi Meclisi tarafından kabul edildi. Mahalle isminin tespiti ve yeni verilecek mahalle isminin araştırılması için talep komisyona havale edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Ak Parti Belediye Meclis grubu Başkanı Rüstem Yüce "Evrenpaşa Mahallesi'nin isminin geçmiş dönemlerde darbe yapan bir generalin ismini alması Evrenpaşa Mahallesi muhtar ve sakinlerini rahatsız ediyordu. Bir süreden beri Evrenpaşa Mahallesi ve sakinleri Ak Parti Belediye Meclis grubuna defalarca isimlerinin değiştirilmesi için Suşehri Belediyesi'ne önerge vermemiz için talepte bulunuyorlardı. Ak Parti Belediye Meclis gurubunda bulunan arkadaşlarımla yaptığım istişare sonucunda Evrenpaşa Mahallemizin bu dilek ve temennilerini Suşehri Belediye Meclisine taşımaya karar verdik. Nisan ayı meclis toplantısında Ak Parti Belediye Meclis Grubu üyelerinin imzalarıyla önergemizi sunduk. Belediye Meclisinde yapılan oylama neticesinde verdiğimiz bu önerge kabul edilerek Evrenpaşa Mahallesi'nin isminin ne olması gerektiği hususunda bir çalışma yapılıp bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi. Evrenpaşa Mahallesi sakinlerimizin mahalle isimlerinin Göllüköy olmasını istemektedirler. Meclisteki konuşmalarda daha güzel isimlerin bulunması teklif edildi. Bunların başında, Yunus Emre Mahallesi, Mevlana Mahallesi gibi örnekler sunuldu. Evrenpaşa Mahallesinin yeni adı bir dahaki ay yapılacak olan Mayıs ayı meclis toplantısında neticelenecektir"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 18:11:02
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 18:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?