3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Fakir ailenin çifte bayramı

Sivas’ın Suşehri Kaymakamlığı, muhtaç bir aileye eşya yardımında bulunarak aileye çifte bayram sevinci yaşattı.

Yaklaşık iki yıl önce eşi ölen Sevim Polat ve kızına Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir'in girişimleriyle eşya yardımında bulunuldu. Daha önceden Sevim Polat'ın evinde incelemelerde bulunan Kaymakam Özdemir, evin içerisinde hiçbir eşyanın olmadığını görmesi üzerine, Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SSYDV) çalışanlarına talimat vererek, bayrama kadar evin eşyalarının tamamlanması istedi.

Vakıf yetkilileri ise, Polat'ın ihtiyaçlarını belirleyerek aileye koltuk takımı, yatak, buzdolabı ve sobadan oluşan yardım malzemelerini teslim etti. Aileye gıda ve giysi yardımında da bulunan vakıf yetkilileri, Sevim Polat'ın okula giden kızının okul masraflarını da karşılayacaklarını söyledi.

Ramazan Bayram arefesinde yeni eşyalara kavuşmanın sevincini yaşayan Sevim Polat, eşyalarını evine taşırken çok mutlu olduğunu söyledi. Polat ailesinin birinci dereceden yardıma muhtaç aile olduğunu belirten Kaymakam Özdemir ise, "Bir gün Sevim Polat'ın evine gittiğimde evin içerisinde oturabilecek hiçbir eşyasının olmaması beni çok üzdü. Polat ailesi için gerekli sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bu nedenle aileye yardım ederek onlara çifte bayram yaşatmak istedik" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 15:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?