6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Fidan dikim çalışmaları başladı

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde 3 bin adet çam ve mahlep fidanın dikilme çalışmalarına başlandı.

Suşehri Kaymakamlığı'nın 'Yeşil Sivas Projesi' kapsamında Karşıyaka Mahallesi Cermoğlu Mevkiinde belirlenen alanda yapılan fidan dikme seferberliğine Kaymakam Abdullah Demir, Belediye Başkanı Şaban Coşkun, daire müdürleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşın katılımı ile başladı.

Tören öncesi konuşan Kaymakam Demir, geçen yıl Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın katılımıyla dikimine başlanan çam fidanlarının oldukça verimli olmasından dolayı bu alanın seçildiğini ifade ederek, "Sivas valiliğimiz tarafından başlatılan 'Yeşil Sivas Projesi' kapsamında getirilen yaklaşık 3 bin çam ve mahlep fidanları belirlenen bölgeye dikilecektir. Aynı zamanda geçen yıl diktiğimiz ağaçlar kontrol edilecek ve kuruyanlar varsa yerine yenileri dikilecektir. Ama görüldüğü gibi geçen yıl dikilen fidanlardan fazla bir kaybımızı yoktur. Bu yıl gelen fidanları, şekillenmiş dikime hazır alanlar dikeceğiz ve fidan temin ettiğimiz müddetçe bu sekilenmiş alanların hepsine dikimimiz devam edecek" dedi.

Belediye Başkanı Şaban Coşkun ise "Bozkır alanlarda dikim yapmaya devam ediyoruz. Bu alanların yeşillendirilmesi gerekiyor. Küresel ısınmanın önüne ancak buraların ağaçlandırılması ile geçebileceğimizi düşünüyorum. Yeterince alanımızı sekiledik. Fidan temin ettikçe bu alanlara fidan dikmeye devam edeceğiz. Yazın kurak zamanlarda gerek itfaiye ile gerekse bu yöreden geçen su hattımızla geçen yıl ektiğimiz bu alanları sulamaya çalıştık. Yeşil olan Suşehri'mizi daha da yeşillendirmek için gayretimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturulmaya başladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 17:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?