6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

'Fırın kurusu' yeni geçim kaynağı

Sivas’ın Suşehri ilçesi ve çevresine has bir yöresel yiyecek olan 'Fırın kurusu' son yıllarda birçok ailenin geçim kaynağı oldu.

Sivas'ın Suşehri ilçesi Kemalpaşa Mahallesi’nde, üretim yapan Dursun Şahinduran, son üç yılda fırın kurusuna olan rağbeti arttırdı. Dursun Şahinduran, özellikle kolesterolü ve kilo problemi için oldukça sağlıklı bir hamur yemeği olan fırın kurusunun, ayrıca şeker ve mide rahatsızlığı şikayeti bulunan hastaların da rahatlıkla yiyebilecekleri bir gıda maddesi olduğunu söyledi.

Evinin bahçesine kurduğu fırınla bu işi yaparak geçimini sağlayan Şahinduran, fırın kurusunun nem almadığı müddetçe 6 aya kadar muhafaza edilebildiğini kaydetti. Şahinduran, "50 kilogramlık bir çuval undan yaklaşık olarak 35-40 tane fırın kurusu bir günde elde üretiliyor. Fırın kurusu kıvamını alabilmesi için kurutulmak üzere başka bir fırına aktarılarak burada en az üç gün kalıyor. Fırın kurusu haşlanmadan yavaş yavaş pişmesi ve kuruması gerekmektedir. Bu nedenle ateş tuğlası fırın kaçınılmazdır. Fırın kurusunun haricinde fırın ekmek, somun, fırın ketesi ve çörek gibi ürünleri de rahatlıkla yapıp halkın hizmetine sunuyoruz" dedi.

Satışlardan da memnun olduğunu söyleyen Şahinduran, fırın kurusunun tanesini 3 ila 4 YTL'den sattıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 17:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif cam IP: 88.238.2.xxx Tarih : 14.09.2008 00:25:26

ben keteyi çok seviyorum ama alıcak yada sipariş verecek yer bulamıyorum bana satışını yapacak yer adresi verirseniz sevenirim ne olur yardım edin