7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Fırınlara Ramazan denetimi

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, belediye, İl Sağlık Müdürlüğü ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ekiplerince birlikte fırın denetimi yaptıklarını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Kaya, Ramazan ayı boyunca denetimlerinin sıkı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Ekmek fırınlarında denetimlerin devam ettiğini ifade eden Mehmet Kaya, “İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası denetim ekipleri ekmek fırınlarında denetimler yapıyor. Bu doğrultuda İl Tarım Müdürlüğümüz ekmek fırınlarını asgari teknik ve hijyenik şartlar yönünden, Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gramaj yönünden ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı denetim ekibi ise fiyat tarifesi yönünden denetimler yapmışlardır. Ekmek fırınlarında yapılan denetimlerde asgari teknik ve hijyenik şartları itibariyle genel olarak olumlu olmakla birlikte, eksiklikleri bulunan fırınların ise durumlarını düzeltmeleri için ikaz edilerek yasal süre verilmiştir" dedi.

Kaya, Sivas'ta bulunan tüm gıda üretim yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartlarda üretim yapmaları, gıda güvenliği için temel unsur olduğunu belirterek, "Bu amaçla güvenli gıdaya ulaşabilmek için bu ürünleri üreten işletmelerin gıda hijyenine mümkün olduğu kadar dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu hijyenin sağlanması amacıyla ekmek fırınlarında denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 16:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?