6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Folklor ekibi ödüllendirildi

Geçtiğimiz hafta sonu Kayseri'de yapılan İlköğretim Okulları arası halk oyunları grup şampiyonasında birinci olan Kazım Karabekirpaşa ilköğretim Okulu folklorcuları başarılarından dolayı ödüllendirildi.

Hafta sonunda Kayseri'de yapılan grup yarışmalarında Kazım Karabekirpaşa İlköğretim Okulu küçüklerde grup birincisi oldu. 5 il arasında küçüklerde geleneksel dalda ekibin birinci olması hem okulda hem de Sivas'ta sevinçle karşılandı. Halk oyunları il Temsilcisi Tarık Biçer, okulda grup birincisi olan ekiple bir araya gelerek çocukları ödüllendirdi.

Okulun spor salonunda yapılan törende konuşan Halk Oyunları İl Temsilcisi Tarık Biçer, Kazım Karabekirpaşa İlköğretim Okulu'nun Sivas folklorunu dışarıda en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, emeği geçenlere ve öğrencileri hazırlayan eğitmeninden müzisyenine kadar herkese teşekkür etti.

Okulunun grup yarışmalarında başarılı olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Biçer, " Halk oyunları dalında Sivas'ımızı Türkiye finalinde bu okulumuz temsil edecek. Finalde de başarılı olacağına inanıyorum. Özellikle sosyalleşme ve kültürel etkinliklerde Kazım Karabekir Paşa ilköğretim Okulumuz önderlik yapmaktadır. Bu tür faaliyetlerle çocuklarımızda ruhsam ve bedenen geleceğe hazırlanmaktadır. Ayrıca kültürümüze de sahi çıkması halk oyunları il temsilciliği olarak bizler içinde onurdur. İl Temsilciliği olarak çocuklarımız nezrinde oklu müdürü ve idarecileri, çalışanları, çocukların bu dereceye girmesinde emeği geçenler teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Okul Müdürü Hasan Koçak ise grup yarışmalarında birinci olmalarında öğretmenlerin ve velilerinde büyük katkıları olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul olarak halk oyunlarında iddialı olduklarını vurgulayan Koçak, geçen yıl Türkiye 5. incisi olduklarını vurgulayarak Türkiye finalinde ise başarılı olmak için çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Halk Oyunları İl Temsilcisi Tarık Biçer, ekipte görev alan öğrencileri kutlayarak ödüllendirdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 11:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?