3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Fuhuş çetesi MOBESE'ye takıldı!

Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturmalar ve planlı istihbarat çalışmaları sonucu bir grubun ''Suç örgütü kurmak, fuhuş yaptırmak amacıyla insan ticareti yapmak, fuhuş amaçlı yer ve kaynak temin etmek'' suçlarını işlediğini belirledi.

Fuhuş amaçlı buluşmalara ilişkin kentteki MOBESE kameralarıyla da görüntüleri tespit edilen gruba yönelik olarak il merkezi ve Gürün ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, İsmail Murat G. (32), Mehmet Ö. (28), Ömer Faruk T. (29), Ercan T. (39), A.T. (34) ve İ.U. (49) gözaltına alındı.

Zanlılar, Emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Zanlıların fuhşa sürükledikleri öne sürülen kadınlar E.Ü. (29) ve S.B. (27) de mağdur sıfatıyla savcılığa getirildi.

Zanlılardan İsmail Murat G, Mehmet Ö, Ömer Faruk T, ve Ercan T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 2 zanlı, Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Fuhuş yaptırılan 2 kadın ise savcılıktaki işlemlerinin ardından adliye binasından ayrıldı. Başka illerde yaşadıkları öğrenilen bu 2 kadına, kentte örgüt tarafından para karşılığı fuhuş yaptırıldığı iddia edildi.

Bu arada, örgüt bünyesinde suça karıştığı tespit edilen Fuat D'nin (33) de İzmir'de yapılan başka bir operasyon kapsamında tutuklandığı belirtildi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ KIZLARI FUHŞA SÜRÜKLÜYORLARDI
Suç örgütü üyesi kişilerin, fuhuş yaptırılan kadınları çeşitli illerden Sivas'a getirdikleri, kadınlara bir süre kentte fuhuş yaptırdıktan sonra başka illerdeki genelevlere sattıkları, daha sonra başka kadınları getirdikleri ileri sürüldü.

Aynı zamanda bu örgüt tarafından, değişik illerde bulunan ve aralarında üniversite öğrencilerinin de olduğu genç kızların fuhşa sürüklendiği, bunlardan hamile kalanların da farklı illerde çocuk düşürmelerine aracılık edildiği iddia edildi.

Ayrıca, örgüt tarafından fuhuş yaptırılan kadınlar için kartvizit bastırıldığı, irtibat telefonlarının yer aldığı kartvizitlerde kadınlar için takma isimlerin kullanıldığı tespit edildi. Fuhuş yaptırılan kadınların, tıp fakültesi öğrencisi, üniversite öğrencisi olarak tanıtıldığı belirlendi.
 

Akşam
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 10:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?