5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Futbolla ihya olan şehir!

Tarihinde ilk kez çıktığı Süper Lig'de inanılmaz bir başarı yakalayan bir takım şehrini de ihya etti.

Tarihinde ilk kez çıktığı Süper Ligde gösterdiği başarıyla dikkatleri üzerine çeken ve ligin ilk yarısını lider  tamamlayan Sivasspor, kentin ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor.

2005-2006 sezonunda ilk kez mücadele ettiği Birinci Ligde ilk sezonu 8'inci, ikinci sezonunu 7'nci sırada tamamlayan Sivasspor, üçüncü sezonunda bu yıl teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde başarılı bir grafik çizdi.

Kısıtlı imkanlarına ve kadro yapısına rağmen bu sezon Turkcell Süper Lig'de başarılı bir performans sergileyen Sivasspor, ligde ilk yarının sonunda Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi güçlü takımları geride bırakarak ilk yarıyı 37 puanla lider tamamladı.

Sivasspor'un 3 sezondur Turkcell Süper Ligde mücadele etmesi ve özellikle bu sezon ligde gösterdiği başarının kentte ulaşım, konaklama, eğlence, ticaret, pazarlama, turizm, sanayi, yiyecek, içecek gibi çok sayıda sektöre de canlılık getirdi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Yıldırım, daha önce yıllardır Sivasspor'da yönetiminde görev aldığını kaydetti.

Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan fabrikalar gibi Sivasspor'un birinci lige çıkmasının şehrin ekonomisine, kültürüne, turizmine, sosyal hayata büyük katkı sağlayacağına inandığını için o dönem yönetimde bulunduğunu ifade eden Yıldırım, 2002'de tespit ettikleri Sivas'ın 2023 vizyonuna Sivasspor'un birinci lige çıkmasını da koyduklarını hatırlattı.

HERKES SİVASSPOR'U VE SİVAS'I KONUŞUYOR

Net bir rakam verilemeyeceğini ama Sivasspor'un ekonomik olarak kente büyük katkılar sağladığını bildiren Yıldırım, ''Bugün Türkiye'de herkes Sivasspor'u konuşuyor, herkes Sivas'ı olumlu konuşuyor. Bu daha da devam edecek. Sivas'ın gelişmesi de iyi gidiyor, Sivasspor da bunun en güzel göstergesi'' diye konuştu.

Herkesin imkanları ölçüsünde Sivasspor'a destek olmasını isteyen Yıldırım, iş adamlarının Sivasspor'a yardım yaparken aslında bu yardımı dolaylı olarak kendilerine yaptıklarını bilmeleri gerektiğini belirtti.

EL SANATLARININ GELİŞMESİNE BİLE KATKISI OLDU

Çünkü yapılan yardımın yansımasının o şehrin ekonomik, kültür ve sosyal hayatının gelişmesine neden olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Gelişmiş bir şehirdeki yatırımcının, sanayicinin, ticaretçinin yatırımı da ona göre değerleniyor. Sivasspor'un Sivas'ın ekonomisine faydası ileride çok daha iyi görülecektir. Sivasspor'un başarısının şu anda bütün otellerin restore
edilmesi, yeni otellerin yapılmasının planlanması, alışveriş merkezi yapılmasının planlanması, hava alanındaki uçak seferleri gibi konularda katkısı var. Uçakların doluluk oranında büyük katkısı var. İlimizdeki el sanatlarının gelişmesinde büyük katkısı var. Sivas'a maç için dışarıdan gelenler kente özgü ürünleri satın alıyor. Dışarıdan yatırımcı gelmesine de katkı sağlıyor.''

ŞEHRİN TANINIRLIĞI ARTTI

Sivasspor Kulübü İkinci Başkanı iş adamı Mehmet Oflaz ise Sivasspor'un Sivas ekonomisiyle çok doğru orantılı olduğunu belirtirken, ''Bir kere imaj olarak Sivas'ın dışarıda tanınırlığı arttı. Buraya gelecek yatırımcılar için iş
adamlarının bakış açısını çok değiştirdi'' diye konuştu.

Maç günleri kente çevre illerden çok sayıda taraftar geldiğini ve bunların kente önemli katkıları olduğunu bildiren Oflaz, ''Sivasspor'un Sivas ekonomisine katkısı hiç küçümsenemez'' dedi.

Oflaz, Sivasspor'un kente uçak seferlerinin artması, kente gelecek yatırımcıların ve memurların bakış açısı konusunda da çok olumlu katkıları olduğunu bildirdi.

SİVASSPOR ESNAFA NE KAZANDIRDI?

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal da Sivassporla gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Sivasspor'un başarısı esnaf ve sanatkara mutlaka katkı sağlıyor. Maçlarımız ne kadar heyecanlı olursa, seyircimiz o kadar çok oluyor. Özellikle büyük takımlarla oynarken Erzincan'dan, Malatya'dan ve çevre illerden taraftarlar
Sivas'a maç izlemek için geliyor. Dolayısıyla mutlaka kafeye, lokantaya gidiyor, mutlaka bir esnafa, sanatkara katkı sağlıyor. Sivasspor her konuda kente katkı sağlıyor ve hareket getiriyor.''

SİVASSPOR SİVAS'IN MARKASI

Sivas TSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar da dışarıda artık herkesin kendilerine Sivasspor'u sorduğunu, Sivasspor'un kentin çok büyük markası olduğunu belirterek, ''Buna herkesin sahip çıkması lazım. Ekonomik açıdan Sivasspor'un çok faydası var. Büyük takımlar Sivasspor maçı için şehrimize geldiğinde çevre illerden gelen insanların sayısı küçümsenemeyecek kadar'' şeklinde konuştu.

Kente ekonomik yönden bu kadar faydaları olan Sivasspor'a destek için herkesin taşın altına eline sokması gerektiğini ifade eden Sarılar, ''Sivas'ta TSO haricindeki tüm sivil toplum örgütlerinin duyarsızlığına da ben şaşıyorum. Onların da ben TSO'nun arkasından gelmesini canı gönülden arzu ediyorum'' dedi. 

AA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 11:39:57
Güncelleme :26 Aralık 2007 Çarşamba 12:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?