6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Gazeteci, ofisini müze haline getirdi

Sivas’ta 50 yıldır yerel ve ulusal birçok gazeteyle haber ajansında foto muhabiri olarak çalışan Yücel Yönal, fotoğraflarını çalışma ofisinde sergiliyor.

Gazetecilik mesleğine 13 yaşında okulu bırakarak başlayan Yücel Yönal, meslekte 50. yılına girdiğini ve görevini halen devam ettirdiğini söyledi. Gazeteciliğe başladığında çok zor şartlar altında çalıştığını belirten ve bu güne kadar birçok önemli haberlere imzasını attığını ifade eden Yönal, ünlü halk ozanı ’Aşık Veysel Şatırdoğlu’nu, sedef hastalığına iyi gelen Kangal’daki doktor balıklarını, ve Sivasspor taraftarlarını da ’Yiğido’ olarak tüm dünyaya tanıttığını söyledi.

Yönal, meslek hayatında geçirdiği 50 yıl içerisinde Türk Haberler Ajansı, ABD Ajansı, Anadolu Ajansı ile Ulus, Zafer, Son Havadis, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Yeni İstanbul, Yeni Sabah, Tercüman, Akşam, Tasvir, Gölgeadam ve Fotospor gibi gazete ve ajanslarda foto muhabirlik yaptığı sırada on binlerce fotoğraf çektiğini, bunları da şu anki çalışma ofisinde sergilediğini belirterek, "Bu fotoğrafların arşivini yaptım, bazılarını da ofisimde sergiliyorum. Fotoğraf benim aşkımdır. Fotoğraf makinem yanımda olmadığında huzursuz oluyorum. Bunları sürekli görmek için de ofisime astım. Baktıkça maziyi hatırlıyorum. Ayrıca Türkiye’nin birçok yerinden gelen ziyaretçiler müzemi inceliyor, fotoğraflara bakıyorlar" dedi.

Yücel Yönal, 41 yıl sonra hazırladığı kitabında haberini yapamadığı bir fotoğrafı yayınlayarak, üzerindeki yükü atmak istediğini söyleyerek, "1963 yılında CHP Genel Sekreteri Bülent Ecevit konuşurken, fotoğrafını çektiğim uyuyan Yıldızeli Belediye Başkanı Necmi Yaraş’ın fotoğrafını yayınlayıp, üzerimdeki yükü atmış olacağım. O dönem Bülent Ecevit Ulus Gazetesi’nin yazı işleri müdürü olduğundan yayınlayamamıştım. 45 yıl sonda yayınlayacağım" şeklinde konuştu.
Sivas’ta gazetecilik mesleğinde 50. yılına giren Yücel Yönal, halen Sivas’ta günlük olarak yayınlanan Anadolu Gazetesi’nde ’Yönal’ın Objektifinden’ adlı sayfada haber yaparak, mesleğine devam ediyor.

İSMAİL GÜNEŞ SİVAS (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 14:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?