3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Gaziler Günü Sivas'ta kutlandı

Sivas'ta düzenlenen törenle Gaziler Günü'nün 88. yıldönümü kutlandı.
Saray Bosna Caddesi üzerindeki Şehitler Anıtı'nda gerçekleştirilen tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal, gazilik onuruna erişen başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerin yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Hızal, "Şu anda içinde bulunduğumuz coğrafyada; huzurla, birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun şuurunda olmalıyız. Yüce Türk milleti ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatımız sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatımız sizlerin bıraktığı zafer meşalesini daha da yükseklere taşıyacak ve kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edecektir" dedi.

Şehitler Anıtı önündeki törenin ardından Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ve beraberindekiler Yukarı Tekke'deki Şehitler Mezarlığı'nı ziyaret ederek, buradaki şehit mezarlarına karanfil bırakarak mezarlık yanında bulunan Şehitler Müzesi'ni gezdi.

Şehit aileleri ise kaybettikleri yakınları için gözyaşı dökerek dua etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 17:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?