7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Gazilere Çanakkale gezisi

Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında Sivas'taki Kore ve Kıbrıs Gazileri, 3 günlük gezi için Çanakkale gönderildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen uğurlama törenine Vali Vekili Zafer Ataman, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Oktay Öcal, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Vekili Ataman, 1915 yılında tüm dünya ülkelerinin küçücük bir toprak parçasına saldırdığını, ancak Türk ordusunun memleketin bir karış toprağını vermeyerek, düşmanı püskürttüğünü hatırlattı. Çanakkale Zaferi'nin ardından Erzurum ve Sivas kongreleri ile milli mücadele ateşinin yakıldığını ve bunlardan herkesin örnek alması gerektiğini belirten Ataman, "Bizler 3 kurum olarak geçtiğimiz yıl da Çanakkale'ye gezi düzenlemiştik. Bizler herkesin oraları gidip görmesini istiyoruz. Vatanın nasıl savunulduğunun orada görülmesi milli duyguları daha kabartıyor" dedi.

Daha sonra Kore ve Kıbrıs gazilerinden oluşan 100 kişilik grup, iki otobüsle 3 gün sürecek Çanakkale gezisi için Sivas'tan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 18:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?