3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Gazze'ye bağış kararı

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın başkanlığında yeni yılın ilk toplantısını yapan belediye meclis üyeleri, bir oturum parasını Gazze'deki Müslümanlara bağışlama kararı aldı.

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, ilk olarak Gazze'ye askeri saldırıda bulunan İsrail'i kınadı. Saldırıların durdurulması için tüm dünya ülkelerinin harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Başkan Aydın, daha sonra karla mücadele çalışmalarını anlattı.

Geçtiğimiz yıl karla mücadeleyi yağışların durmasıyla yaptıklarını belirten Aydın, "Bu külfetli ve masraflı bir tedbirdi. Ancak bu yıl Avrupa'da birçok ülkenin kullandığı, kar yağarken tuzlama yöntemi ile mücadele ediyoruz. Yüzde 70 tuz, yüzde 30 da kırılmış taş kullanarak yapılan bu çalışma, kar yağarken yapılıyor. İki araçla yapılan bu çalışma daha seri olarak karı kaldırıyor. Eksi 10 dereceye kadar soğuk havada karı eriten bu sistem, daha soğuk havada ise buzlanma da yapmıyor. Yeni gelecek araçlarla daha da çabuk çalışma yapacağız. Önümüzdeki yıllarda da sokaklarda aynı çalışmayı yürüteceğiz" dedi.

Başkan Aydın, karla mücadelede 6 greyder, 5 traktör kepçe, 9 yükleyici, 12 kamyon, 2 tuzlama aracı ile 4 elle tuzlama ekibi olmak üzere 160 personelin de görev aldığını, yağış sırasında öncelikli olarak 4 ekibin de emir beklemeden ana arterlerde hazır olduğunu söyledi.

Gündeme ilişkin maddelerin görüşülmesinden sonra Başkan Aydın ve bazı meclis üyeleri, Gazze halkına yardım için öneri sundu. Meclis toplantılarının bir oturum parasının Gazze halkına gönderilmesi için yapılan oylama kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 21:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?