6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Gecekondu yerine sanat evi

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımı devam eden çok amaçlı park inşaatı içerisinde kalan gecekondu evlerin yıkılarak yerine sanat evi, sağlık ocağı, dershaneler ve muhtar ofisleri yapılacağını söyledi.

Yıkım çalışmalarını yerinde kontrol eden Başkan Aydın, Sivas'ın çehresini güzelleştirmek için uygulamaya koydukları projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Aydın, 12 dönümlük alan üzerindeki gecekondu ve binaların istimlak edilerek yıkılmasıyla kazanılan alan üzerinde kurulan parkın bölge için büyük bir ihtiyacı karşılayacağını kaydetti.

Sosyal etkinliklere aç bir bölge olan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde açılacak parkın çok yönlü olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Aydın, "Parkın içerisinde sanat evi, sağlık ocağı, muhtar ofisi, öğrencilerin sınavlara hazırlanabilecekleri ücretsiz kursların düzenleneceği dershaneler bulunacak. Halkımızın bize karşı göstermiş olduğu anlayış ve kolaylığa müteşekkiriz. Bizler de onları bir ay gibi kısa süre içinde parkı yapıp hizmete açmaya çalışacağız. Halkımız daha rahat çay-kahve içerek çocuklarıyla eğlenme imkanına kavuşacak. Parkın görsellik açısından güzel bir alan olacağını, buranın bakım ve korumasını da proje kapsamında düşünüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 14:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?