3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Geminbeli Geçidi'ne tünel talebi

Sivas'ın Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, bölgedeki belediye başkanları ile birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret ederek, Geminbeli Geçidi'ne tünel yapılmasını istediklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Coşkun, Suşehri-Sivas yolunun 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ne tünel yapılması için Kelkit Vadisi'ndeki Sivas'a bağlı ilçelerin belediye başkanları olarak geçen hafta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı Ankara'da ziyaret ettiklerini belirtti.

Başkan Coşkun, "Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova belediye başkanları ile birlikte Bakan Yıldırım'a bu yolun ve Geminbeli Geçidi'nin önemini ilettik. Bu yola tünelin yapılması ile Karadeniz-İç Anadolu bölgeleri arasındaki ulaşımın daha kolay olacağını, ayrıca iki bölgenin ticari ulaşımının da artacağını ifade ettik" dedi.

Toplantının olumlu geçtiğini kaydeden Coşkun, "Sayın Bakanımız da bizleri müsteşarlarından olan hemşehrimiz Habip Soluk'a yönlendirdi. Bakanlık Müsteşarı Habip Soluk ise Geminbeli'ne tünel yapılması için teknik bir ekip gönderecekleri ve bu yerde inceleme yaptıracakları müjdesini bizlere verdi. İnşallah bu isteğimiz gerçekleşir. Bu isteğimizin gerçekleşmesi durumunda Karadeniz ile İç Anadolu bölgesindeki ticaret alışverişi daha da artıracağı ümidindeyim" dedi.

Geminbeli Geçidi'nin 4 kilometre uzunluğunda olduğunu, bu bölgede kış şartlarında ister istemez trafikte aksamalar yaşandığını da ifade eden Coşkun, bu bölgeye 1,5 kilometrelik bir tünel yapılması durumunda trafikte yaşanan sorunların ortadan kalkacağını kaydetti. Başkan Coşkun, ziyarette yolun, duble yol olması içinde görüşlerini belirttiklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 20:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.105.xxx Tarih : 3.01.2009 08:52:59

Ulaşımın daha kolay olması açısından bu tünelin çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Ulaştırma bakanıda vize verirse hayırlı olsun demek düşer bize ...