3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Gençlik Muhalefeti bayrak yaktı

Sivas Gençlik Muhalefeti'ne üye bir grup, NATO'yu protesto ederek ABD bayrağını yaktı.

Kendilerine Sivas Gençlik Muhalefeti adını veren bir grup, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek NATO'yu protesto etti. Burada bir açıklama yapan grup sözcüsü Ulaş Yılmaz, Türkiye'nin NATO üyeliğinden çıkması gerektiğini söyledi.

Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Irak ve Afganistan'a yapılan askeri operasyonlara NATO üyesi ülkelerin de ortak olduğunu ifade eden Yılmaz, "İzmir, Adana, Konya ve Marmaris'te NATO üsleri bulunmakta. ABD istediği zaman izin almadan bu üsleri kullanabilmektedir. Konya'da İsrailli pilotlar eğitim görmekte, Filistin halkının üzerine bombalar yağdırmaktadır. Bugünde Afganistan'a yapılacak askeri operasyonun ortağı olmamız bize dayatılmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de emperyalizmle bağımlılık ilişkileri sürdürülmekte, dünya halkları kan ağlamaktadır. 4 Nisan Cumartesi günü büyük emperyalistler NATO'nun 60. yılında yeni savaş ve sömürü planları yapmak üzere toplanacak. Biz de dünyanın her yerinde sokakları emperyalizme dar edeceğiz. Biz Sivas Gençlik Muhalefeti olarak
Türkiye'nin NATO'dan çıkması, savaş örgütü NATO'nun dağıtılması ve NATO üslerinin kapatılması taleplerimizle Türkiye halkları emperyalizmden kurtulana dek mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından, grup ABD bayrağını yakarak olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 16:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?