7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Gezici kardeşlerin kimlik sevinci

Van'dan Sivas'ın Suşehri ilçesine gelen Gezici çiftinin nüfus cüzdanı olmayan 8 çocuğu, bugün kimliklerine kavuştu.

Konunun basında yer alması üzerine harekete geçen Suşehri Kaymakamlığı ve Suşehri Nüfus Müdürlüğü, Gezici kardeşlere nüfus cüzdanı çıkarttı. Yaş tespiti için Suşehri Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenenin ardından Suşehri Nüfus Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanarak kimliklerini teslim alan Gezici kardeşlerin hayli mutlu oldukları gözlendi.

8 kardeşin en büyüğü, evli ve bir çocuk annesi İpek Gezici, hem yeni kimliğine hem de resmi nikah yapma imkanına kavuştuğunu söyledi. İpek Gezici, "Mutluluktan ne diyeceğimi bilemiyorum. Kimliğim olduğu için çok sevinçliyim. Kimliklerimize kavuşmamızda bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Baba Kemal Gezici ise Van'dan başlayan gurbet yolculuğunda İpek, Birsen, Esat, Ali, Nadir, Seda, Serhat ve Emre isimli çocuklarının dünyaya geldiğini söyledi. Geçim sıkıntısı ve cehaletten dolayı çocuklarına bugüne kadar kimlik çıkaramadığını ifade eden Kemal Gezici, "Çobanlık yaparak ailemin geçimini sağlamaktayım. Suşehri'nde iki göz odalı bir evde yaşamaktayız. Bu durumda olduğumuzu öğrenen Suşehri Kaymakamlığı, Suşehri Nüfus Müdürlüğü ve Suşehri Milli Eğitim Müdürlüğü bizlere yardım elini uzattı. Çok mutluyum. Çocuklarımın kimliği var. Mutluluktan ne diyeceğimi bilemiyorum. Bizlere yardım eden herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Baba Kemal Gezici, çocuklarından Ali, Esat ve Seda'nın ise Kemalpaşa İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine başladığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 20:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?