6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Gıda denetimleri aralıksız sürüyor

Sivas Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, halkının daha sağlıklı ve kaliteli gıda tüketmesi amacıyla kent merkezindeki tüm gıda üretim ve satış noktalarını denetlenmeye devam ediyor.

Yazılı bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, Ramazan Bayramı öncesi denetimlere devam ettiklerini söyledi.

Kaya, Bayram öncesi tüketimi artan şeker ve tatlı denetimlerine ağırlık veriyoruz. Halkımızın sağlıklı gıda tüketimi için yapmış olduğumuz denetimler sıklıkla devam etmektedir. Bizim yapacağımız denetimlerin yanı sıra halkımızın da gıda satın alırken Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan alınmış olan üretim iznine dikkat etmeleri, üretim izni olmayan ürünleri satın almamaları, ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleri, işletmelerin satış koşullarına dikkat ederek alışveriş yapmaları, açıkta yapılan ürünleri almamaları ve her türlü istek, şikayet ve dileklerini kesintisiz hizmet sunan 444 03 58 nolu ‘Alo Tarım’ hattına bildirmelerini rica ediyoruz" dedi.

Kaya, Tarım İl Müdürlüğü olarak Sivas halkına, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Ramazan Bayramı geçirmelerini dilediklerini ve bunun için kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye gayret ettiklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 15:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.108.xxx Tarih : 13.09.2008 12:53:53

Gıda denetimlerine çok ağırlık verilmesi lazım. hele hele ramazan ayında bu dahada önemli. birde sivasta hal de ölçü ve tartı ya dikkat edilmiyor. Yetkililer bu konuda daha hassas olmalı ve denetimler sıklaştırılmalı...