5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Gıda denetimleri sürüyor

Bayram öncesi gıda denetimlerini artıran Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube ekipleri, şeker ve tatlı yapan imalathaneler ile satış yapan yerleri denetledi. Denetimlerde kusurlu görülen bir işyerine para ve kapatma cezası verilirken, 2 işyerine de uyarı verildi.

Bayram öncesi satışlarında büyük bir artış olan tatlı ve şeker yapan imalathaneler ve satış yapılan işyerlerine giden denetim ekipleri, Altuntabak mahallesinde bir pasta imalathanesinde sağlıksız ve hijyenik ortamda gıda üretimi yapıldığını tespit etti. Ekiplerin kontrolünden sonra işyerine kapatma cezası verilirken, işyeri sahibine de bin 183 YTL para cezası kesti.

Bu arada iki imalathaneye de eksikliklerinin giderilmesi için 5 günlük uyarı süresi verildi. Ardından şeker ve tatlı satışı yapılan yerlerde denetim yapıldı. Özellikle şekerlerin üretim ve son kullanma tarihi ile nerelerde üretildiği ile satış izninin olup olmadığı araştırıldı.

Bu arada eksiği olmayan işyeri sahipleri de denetim ekipleri tarafından tebrik edildi. Yapılan denetimlerin sürekli olarak devam edeceğini belirten yetkililer, amaçlarının vatandaşın daha sağlıklı ortamda üretilen gıdaları kullanmaları olduğunu kaydettiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 13:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?