6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Girişimci kadınlar ihracata başladı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından Kadın Girişimciliği Destekleme Projesi kapsamında düzenlenen kurslara katılan girişimci bayanlar açtıkları işyerleri ile ihracat yapmaya başladı.

Kadın Girişimciliği Projesi kapsamında kurslara katıldıktan sonra evde yaptığı dikiş ve nakış çeşitlerini açmış olduğu işyerinde sürdüren Nihal Güvendi, eşinin de destekleriyle Şam ve Dubai'ye pike ve nevresim örnekleri yaparak ihracat yapmaya başladı.

SESOB Başkanı Beşir Köksal, ihracata başlayan Nihal Güvendi'nin işyerinin de bulunduğu Çolpan İş Merkezi'ndeki bayan esnafı ziyaret etti. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Kadın Girişimciği Eğitmeni Nurcan Talay ile birlikte esnaflık yapan ve kurslara katılan kadın girişimcileri ziyaret eden Köksal, yaptıkları çalışmalarla Arap ülkelerine açılan kadın girişimcileri tebrik etti.

Evli, 4 çocuk annesi olan ve 5 metrekarelik bir dükkanda yaptığı pike ve nevresim takımlarını Arap ülkelerine pazarlayan 50 yaşındaki Nihal Güvendi ile de sohbet eden Köksal, girişimciğin çok önemli olduğunu belirterek, kadın girişimcilere her türlü desteği vermeye ve onlara yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Köksal, "Özellikle bayanlarımızın ekonomiye katkıda bulunmaları için konfederasyonumuzun da destekleriyle Kadın Girişimciliği Projemizi hayata geçirdik. Bu kursu vermemizin amacı bayanlarımızı üretken hale getirmek ve girişimci olmalarına yardımcı olmaktır. Kurslarımıza katılan bayanlarımızın işyeri açmaları hatta yurt dışına açılması bizleri çok mutlu etmiştir. Ben şahsi girişimler sonucunda Arap ülkelerine ihracat yapmaya başlayan Nihal Güvendi'yi kutluyorum” dedi.

SESOB tarafından düzenlenen girişimcilik ve iş geliştirme eğitimlerine katıldıktan sonra ticarette daha da aktif olduğunu ve girişimcilik eğitimleri sayesinde eşinin de destekleriyle Arap ülkelerine ihracata başladığını vurgulayan Nihal Güvendi, "Eşimin tavsiyesi üzerine pike ve nevresim takımlarından numune yaparak Şam ve Dubaiye gönderdim. Kısa sürede bu numunelerim çok beğenildi. Ürün siparişleri verildikten sonra parası da gönderildi. Şu anda ürün çeşitlerini hazırlıyorum. Bu ay içerisinde 50 pike takımı ve 100 nevresim çeşidini göndererek ilk sevkıyatımı yapacağım" dedi.

Eğitimlerin çok önemli olduğunu dile getiren Güvendi, Kadın Girişimciliği Projesi kapsamında düzenlenen kurslardan aldığı bilgiler doğrultusunda çalışmalar yaptığını belirterek, daha da büyüyerek hem istihdam sağlamayı hem de değişik ülkelere açılmak istediğini kaydetti.

Kadın Girişimciği Projesi eğitimlerine katılarak işyerlerini geliştiren Yeter Kargan ve Döndü Köroğlu'da desteklerinden dolayı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal'a teşekkür ederek, kadınlar için bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?