3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Görme engellilerin ödül sevinci

SİVAS'TA GÖRME ENGELLİLER FOTOĞRAF YARIŞMASI

Sivas'ta düzenlenen "Göz Görmezse Görür Yürekler" projesi kapsamında görme engelliler arasında yapılan fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen gala gecesinde verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan geceye Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ve çok sayıda davetli ile yarışmacıların yakınları katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde Türkiye Beyaz Ay Derneği tarafından yürütülen "Eğitim Her Engeli Aşar" adlı proje kapsamında yer alan "Göz Görmezse Görür Yürekler" projesine hiç görmeyen ve sadece ışık ile nesneleri görebilen toplam 18 yarışmacı katıldı. Yarışmacıların istediği konularda çektiği 100'e yakın fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada dereceye girenlerin belirlenmesi ve ödüllerinin verilmesi için yarışmacıların en iyi 5 fotoğrafı jüri üyelerine ve izleyenlere gösterildi.

Çektikleri fotoğraflar hakkında bilgi veren yarışmacılar, fotoğraf çekerken yaşadıkları duyguları anlattı. Jürinin yarışmacıların çektiği fotoğrafları değerlendirmesi sonucunda, hiç görmeyenler kategorisinde Hayri Aslan birinci, Serkan Alim ikinci, Hülya Sönmez ise üçüncü oldu. Az görenler kategorisinde ise Osman Meşe birinci, Hüseyin Gökçe ikinci ve Zeynep Gökçe de üçüncü oldu.

Yarışmada ilk üçe giren yarışmacılar derecelerine göre değişen büyüklükte altınla ödüllendirilirken, tüm yarışmacılara sponsor firmaların destekleri ile para ödülü verildi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Vali Ali Kolat, eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, eşi Makbule Ürgüp, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve diğer yetkililer tarafından verildi. Hiç görmeyenler kategorisinde birinci olan Hayri Aslan'a ödülünü, isteği üzerine kızı Ebru Aslan verdi.

Gala gecesi sonunda görme engellilerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Sivas Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde gala gecesine katılan protokol üyeleri tarafından açıldı.

SİVAS'TA GÖRME ENGELLİLER FOTOĞRAF YARIŞMASI
SİVAS'TA GÖRME ENGELLİLER FOTOĞRAF YARIŞMASI
SİVAS'TA GÖRME ENGELLİLER FOTOĞRAF YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 12:45:03
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 12:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?