2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Göz kamaştıran yangın tatbikatı

SUŞEHRİ EMNİYETİNDEN GÖZ KAMAŞTIRAN YANGIN TATBİKATI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü ve Suşehri Belediyesi İtfaiye Amirliği arasında karşılıklı yardımlaşma ve iş birliği sürecinde yapılan organizasyonla, Suşehri Emniyet Müdürlüğü personellerine yangın tatbikatı düzenlendi.

Suşehri Emniyet Müdürlüğü Lokali önünde gerçekleştirilen yangın tatbikatına Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Suşehri Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, Suşehri Bölge Trafik İstasyon Amiri Talat Karagöz, Suşehri Belediyesi İtfaiye ekipleri ve çok sayıda polis memuru katıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Belediyesi İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesinin zaman alacağı ve bu yüzden herkesin yangına müdahale konusunda bilinçli olması gerektiğini vurgulayarak, "Günlük yaşantımızda yangın büyük bir tehlikedir. Yangınlara müdahalede herkesin bilinçli olması için bizler itfaiye erleri olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ancak bizler çıkan bir yangına müdahale konusunda biraz zaman kaybı yaşayacağımızdan biz itfaiye erleri yangın yerine gelinceye kadar itfaiyeciler sizler olacaksınız. Suşehri itfaiyesi erleri her zaman ve her koşulda sizlerin emrine amadeyiz. Yangın çıkış süresi olarak 5 dakika içerisinde 555 derece sıcaklığa ulaşmaktadır ve çok hızlı yayılmakta olup tehlike boyutlarını aşmaktadır. Olası bir kapalı alan yangını veya LPG tüp gaz kaçaklarıyla meydana gelen yangın ile karşılaşan Suşehri Emniyet Müdürlüğü personellerimiz itfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar yangına nasıl müdahale etmeleri, neler yapmaları konusunda sinevizyon eşliğinde ve uygulamalı bir şekilde müdahale yöntemlerini anlattık. Yangın tatbikatı esnasında birkaç polis memurumuza yangın söndürme cihazlarıyla olası bir yangın sonrası yangına nasıl müdahale etmeleri gerektiği hususunda uygulamalar yaptırdık. Sinevizyon eşliğinde iste açık ve kapalı alanlarda, statik elektriklenme sonucu meydana gelen yangınlarda, LPG ve doğalgaz yangınlarında nelere dikkat etmeleri ve nasıl söndürmeleri konusunda bilinçlendirici kısa filmler izlettirdik" dedi.

Suşehri Emniyet Müdürlüğü ekiplerine uyarılarda bulunan Kırılmaz, arabada, işyeri ve evlerde bulundurulması gereken yangın söndürme cihazlarının kullanımı hakkında bilgiler vererek araç yangınları sırasında neler yapmaları gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

SUŞEHRİ EMNİYETİNDEN GÖZ KAMAŞTIRAN YANGIN TATBİKATI
SUŞEHRİ EMNİYETİNDEN GÖZ KAMAŞTIRAN YANGIN TATBİKATI
SUŞEHRİ EMNİYETİNDEN GÖZ KAMAŞTIRAN YANGIN TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 11:32:00
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 18:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?