7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Gözlükçüler alacağına kavuştu

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Küçüker, Bağ -Kur ve Emekli Sandığı'ndan 7-8 aydır tahsil edilemeyen gözlük bedellerinin ödenmeye başlandığını belirterek Sosyal Güvenlik Kurumu'na teşekkür etti.

Konu ile ilgili olarak yazıyı açıklama yapan Küçüker, SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'un birleşmesinin ardından oluşan sorunlar nedeniyle 7-8 aydır tahsil edilemeyen Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gözlük bedellerinin, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun özverili çalışmaları sonucu yeni sözleşme ve ortak provizyon sistemi hayata geçirilerek ödenmeye başlandığını bildirdi.

Bu şekilde sorunların çözülmeye ve ortadan kaldırılmaya başlandığını kaydeden Küçüker, "2007 yılına ait tüm alacaklarımız, bölge müdürlükleri tarafından reçeteler incelenerek meslektaşlarımızın hesaplarına aktarılmaktadır. Bu ödemeler meslektaşlarımızın az da olsa ihtiyaçlarını karşılamasına imkan vermiştir. Bizlere bu konuda yardımcı olan Sayın Bakanımız Faruk Çelik'e, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Tahsin Güney'e ve Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü Sami Türkoğlu'na sektörümüz adına teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 16:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com / Sivas HABER58 Portalı IP: 78.163.118.xxx Tarih : 23.03.2008 09:19:42

Saosyal güvenlik kuruluşlarının ektüeryal dengeyi kurmasının ardından bu tür aksaklıklar daha bir hızlı işleyecek diye düşünüyorum. Ancak yolsuzluuklar bitmiyorki çalışanlar işlerini yapabilsin. www.haber58.com