6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Gözlükçüler yeni yıla mutsuz girdi

Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Başkanı Taylan Küçüker, Bağ-Kur ve emeklilerin fatura bedellerinin ödenmemesi nedeni ile gözlükçülerin yeni yıla buruk girdiklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Küçüker, 5-6 ayılık Bağ-Kur ve emekli fatura hak ediş bedelleri tüm Türkiye'de bekletildiğini belirterek, "Üyelerimizden bu yönde yoğun şikayet almaktayız. 6 aydır ödeme alamayan meslektaşlarımız mağdur durumda. İşyeri kiraları, işçi ücretlerini aldıkları ürün bedellerini ödemez duruma geldiler. Gözlükçüler olarak bizler sağlık hizmetlerinin aksamaması adına, gelen hak sahiplerinin gözlüklerini karşılıyoruz, aynı duyarlılığı sözleşme hükümlerine uyarak ilgili kurumlarımızdan bekliyoruz. İlginç olan sağlıktan aldığımız pay eczanelere hastane ödemelerine göre de son derecece küçük aldığımız pay yüzde1'dir. Diğer sağlık harcamalarını düzenli ödeyen devletimiz gözlükçülerin fatura bedellerini neden ödemiyor" şeklinde serzenişlerini yineledi.

Sorunların sebeplerini ve çözüm yollarını bildiklerini kaydeden Küçüker, "Ödemedeki sıkıntıların üç kurumun birleşmesinden kaynaklandığının farkındayız. Üç kurumun birleştirilmesi doğru ve geç kalınmış bir uygulamadır. Bu başarısından dolayı hükümetimizi kutluyoruz. Ancak kurum şu anda eczanelerde kullanılan ortak provizyon sistemi gibi, çalışacak optik provizyon sisteminin hazırlanmasında geç kalmıştır. Bu problemi çözüm önerimiz kanımızca ortak optik provizyon sistemi hazırlanana kadar, Eczanelerde daha önce uygulanan yüzde 90 avans ödeme uygulaması ile aşılabilir ve mağduriyetimiz giderilebilir düşüncesindeyiz ve yine üç kurumun kullanacağı optik provizyon sisteminin hazırlanmasının hızlandırılması ve yeşil kartlı hak sahiplerinin bu sisteme ilave edilmesi mükerrer alımların, kamu zararının önüne geçilebileceği düşüncesindeyiz. İlgili kurum yetkililerinden gerekli ilgiyi umuyor ve bekliyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 13:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?