3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Gözlükçülere kötü haber

Gözlük çerçeve fiyatlarının 35 YTL'ye yükseltilmesinin yanlış bir uygulama olduğunu söyleyen Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Başkanı Taylan Küçüker, "Bu karar, gözlükçülerin hak mahrumiyetini gidermediği gibi, birçok esnafımızın da işyerini kapatmasına neden olacaktır" dedi.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Küçüker, "29.09.2008 Tarih ve 27012 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan SGK 2008 Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) EK-5/C listesinde gözlük çerçeve fiyatları, 01 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girmek üzere 30 TL'ye (KDV hariç) indirildi. SGK'nun tasarruf amacı ile yapmış olduğu bu uygulama, 4 senedir zam almadan büyük bir özveri ile SGK sigortalılarına hizmet sunan sektörümüzde infial oluşturdu. Sadece gözlükçüler değil, vatandaşlarımızın da halk sağlığı adına göz ve görme sağlığı alanında bir mağduriyeti oluştu" dedi.

Sağlık harcamalarında ilacın yüzde 42, tedavinin yüzde 55, optik ve diğer sağlık giderlerinin yüzde 3 payı olduğunu kaydeden Küçüker, "Gözlük harcamaları yüzde 1'den az, diğer sağlık harcamaları ile karşılaştırıldığında bu pay son derece küçük. Ancak fonksiyonu çok büyük bir kalemdir. Konfederasyonumuza bağlı Optisyenler ve Gözlükçüler Federasyonu Başkanı Mahmut Yetim, 70 kadar meslektaşımızla Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik, GSS Genel Müdürü Sayın Sami Türkoğlu ve SGK Başkanı Sayın Fatih Acar'ın katılımıyla bir toplantı yapıldı. Sayın Bakanımıza, Bakanımıza çerçeve süreleri ile cam ve çerçeve fiyatlarında yaşadığımız sorunlar iletildi. Bakan Çelik'te, 2 yıldan 3 yıla çıkarılan çerçeve süresinin tekrar 2 yıla düşürüleceğini, 30 TL olan çerçeve fiyatlarının da günün ekonomik şartlarına göre düzenleneceği müjdesini vermişti. Bu çerçeve sorunların çözümü içinde Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyon temsilcileri ile GSS Genel Müdürü Sayın Sami Türkoğlu ve SGK Başkanı Fatih Acar arasında 24.12.2008 tarihinde çok olumlu ve sıcak bir toplantı gerçekleştirilmiş, bu toplantıda talep edilen fiyat teklifi, konfederasyonumuzca cam ve çerçeve ile ilgili olarak daha önce Gazi Üniversitesi Kooperatifince hazırlanan maliyet ve fiyat analizi örnek alınarak bilimsel olarak yeniden bir maliyet analizi hazırlanıp, minimum düzeyde fiyatlandırma yapılarak 25.12.2008 tarihinde başkan vekilimiz Mehmet Kahraman tarafından kurumunuz Fiyatlandırma Daire Başkanı Hanifi Gök beye yaklaşık 90 dakikalık anlatım ile sunulmuştu" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 14:57:24
Güncelleme :1 Ocak 2009 Perşembe 16:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.105.xxx Tarih : 1.01.2009 19:03:30

sosyal devlet de sosyal güvenlik de risk altında. Güçlü olanın yaşama şansı yakalayabildiği teksas misali bir ülke modeline doğru gisiyoruz. Allah sonumuzu hayreylesin.