6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Gözlükçülerin zam isyanı!

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Küçüker, reçete ile çerçeve ücretleri için 4 yıldır zam yapmadıklarını belirterek, giderlerin artması nedeni ile zam istediklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Küçüker, devletin çerçeve için 40 YTL, cam için ortalama 9 YTL ödediğini söyledi. 4 senedir zam alamadıklarını ifade eden Küçüker, "Sağlık harcamaları içerisinde, gözlük için ödenen bedel yüzde 1'den azdır. Bu bedel diğer sağlık harcamalarına göre son derece düşüktür. Tüm gözlükçülere ödenen bir yıllık cam çerçeve bedeli 5 günlük ilaç yada 5 günlük hastane giderleri kadardır" dedi.

Devlet yardım yapmamasına rağmen Türkiye ile aynı nüfusa sahip Almanya'da optik sektörü cirosunun Türkiye'nin 10 katı olduğuna vurgu yapan Küçüker, "Gözlük kullanma oranı bizde yüzde 15, batıda yüzde 55 oranlarındadır. Yeterli gözlük kullanmamak toplumun eğitim ve kültür seviyesinin gelişmemesine neden olmaktadır. Sağlık en temel insan hakkıdır. Görmeden eğitim öğretim olmaz. Uygulanan fon ve enflasyon nedeni ile girdi maliyetlerimiz katlanarak arttı. Ülkemizde, 2004 yılından beri gözlük cam ve çerçeve bedellerine zam yapılmıyor. Gözlükçülük bir formasyon mesleğidir. Aldığımız bedel meslek bilgimizin karşılığıdır. Gözlük cam ve çerçeve bedelleri çok düşük rakamlarda kaldı. Durum ilgili kurum yetkililerine konfederasyonumuz tarafından iletildi. Cam ve çerçeve ücretlerine zam yapılması için gözlükçüler ve optisyenler konfederasyonu tarafından çalışma başlatıldı" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?