7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

GSM kullanıcılarına uyarı!

SİVAS EMNİYETİ GSM KULLANICILARINI UYARDI

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü tarafından GSM operatörlerinin kontör tarifesinden kuruş tarifesine geçmesiyle birlikte, sahte firma isimleri kullanılarak vatandaşların illegal kampanyalarla dolandırılması konusunda uyardı.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, bahsi geçen dolandırıcılık konularında vatandaşlara tanımadıkları bir telefon numarası tarafından çağrı atılarak, vatandaşların bu numaraya geri dönmesinin sağlandığı ifade edildi. Yapılan açıklamada, dolandırıcılarla ile vatandaşlar arasında yapılan görüşmeler sırasında, kendilerini polis olarak tanıtan şahıslar cep telefonun bir suçta kullanıldığı iddia ederek, kendilerine para veya şifre gönderilmesi halinde suçluları yakalayacaklarını söyleyerek, vatandaşlardan tarafından para gönderilmesini sağladıklarını bildirildi.

Dolandırıcıların bir başka yöntem olarak da vatandaşlar ile yapmış oldukları telefon konuşmalarında, konuşmuş olduğu vatandaşın bir çekilişte ödül kazandığını söyleyerek, para talep etmesi veya kimlik sorgulamasına giderek, vatandaşın bilgilerinin kötü niyetli şahısların eline geçmesini sağladıkları ifade edildi.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşları bu duruma karşı tedbirli olmaya davet ederek, tanımadıkları kişilere karşı duyarlı olmaları, ve tanımadıkları kişilere kesinlikle banka veya telefon aracılığıyla kimliklerini vermemeleri konusunda uyardı. Ayrıca vatandaşların böyle bir durumla karşılaşmaları halinde derhal en yetkili mercilere bildirmeleri gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 11:53:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 11:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?