6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Güler, doktor balıklara hayran kaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, sedef hastalığının tek tedavi merkezi olan Kangal ilçesindeki Balıklı Kaplıca'ya hayran kaldı.

Basın mensuplarının mayolu görüntüsünü almasına izin vermeyen Bakan Güler, yaklaşık 1 saat doktor balıkların bulunduğu havuzda kaldı. Havuz keyfinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Güler, "Çok hoşuma gitti. Hem sevdiğimiz arkadaşlarımızla beraber olduk. Hem güzellikleri gördük. Hakikatten Balıklı Kaplıca Sivas'a ve Kangal'a ayrı bir güzellik katıyor. Çok da yabancı da var. Yurt dışından gelen dostlarımız ile de karşılaşmış olduk. Öğretim üyeleri ve mühendisler vardı. Çok etkilendim. Balıkların suyla burada aynı zamanda sağlık ve tedavi unsuru olarak faaliyet göstermesi, burayı bir çekim merkezi haline getirecek gibi gözüküyor. Kısa da olsa bu mutluluğu paylaşmış olduk" dedi.

Bakan Güler, 2 günlük Sivas ziyaretindeki yorgunluğu balıklar sayesinde atıp atamadığı sorusunu üzerine, "Yok yorulmadık zaten. Faaliyetler çok verimli geçti. Zaten verimli geçince de yorgunluğunuzu unutuyorsunuz. Fakat burası çok ilginç bir yer. O bakımdan çok etkilendiğimi söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Kangal Balıklı Kaplıca'nın önemli bir merkez olduğunu da kaydeden Bakan Güler, "Burası tavsiyeye ihtiyacı olmayan gayet güzel bir yer. Zaten gören buradan mutlaka etkilenecek. Ayrıca tedavi unsuru olarak çok önemli bir çekim merkezi olacak gibi gözüküyor. Zaten ilgileri de çekiyor, otel dolu. Biz de böyle kısa da olsa yarım saat kadar bu güzelliği paylaşmış olduk" dedi. Bakan Güler, buradaki programını tamamladıktan sonra Ordu'ya doğru hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 09:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?