3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Güneş'in ailesine yardım kampanyası

Geçtiğimiz günlerde helikopter kazasında hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in ailesi için, Sivas Valiliği tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partililer ve İHA muhabiri İsmail Güneş'in bulunduğu helikopter, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında düşmüştü. Kazada hayatını kaybeden İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş'in yaptığı telefon konuşması tüm Türkiye'yi derinden etkilemişti.

Memleketi olan Sivas'te toprağa verilmesinin ardından Güneş'in ailesi için Sivas Valiliği ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından bugün ortak bir yardım kampanyası başlatıldı.Konuyla ilgili Sivas Valisi Veysel Dalmaz başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, gazeteci İsmail Güneş'in kamera ve fotoğraf görüntülerinden oluşturulan sinevizyon gösterisi sunuldu. Bu sırada, bazı gazetecilerin duygulandığı ve gözyaşı döktüğü görüldü.

"İsmailimizi kurtaramadık." diyen Vali Dalmaz, onun geride bıraktığı kederli ailesine sahip çıkmak için bir yardım kampanyası başlattıklarını dile getirdi. Dalmaz, "Hayat dolu sesiyle yardım istemesine rağmen hayatını kaybeden İsmail Güneş, bizlere 5 yaşında Tuluhan ve 3 yaşında Çağan isminde 2 yavrusuyla eşi Yasemin Güneş'i emanet bıraktı. Aileye bir ev alınması ve özellikle çocuklarının eğitiminin en iyi şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızdan kampanyaya destek olmalarını bekliyorum" diye konuştu.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal da, "Meslektaşımızın emanetlerine sahip çıkarak böyle bir kampanya düzenleyen başta Valimiz Veysel Dalmaz'a ve kampanyaya destek olanlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Güneş'in yakınları için bankalarda açılan hesap numaraları ise şu şekilde:

T.C Ziraat Bankası Sivas Şubesi Hesap Numarası: 42289888-5004; Vakıflar Bankası Sivas Şubesi Hesap Numarası 00158007294471363.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 19:48:52
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 19:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?