6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Gurbetçiler festivallerde buluştu

GURBETÇİLER FESTİVALLERDE BULUŞTU

Ulaş, Altınyayla ve Kangal İlçelerinde düzenlenen festivallere katılan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun hedeflerine ulaşmaya gayret edeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ilk olarak Ulaş 2. Kültür Festivali'ne katıldı. Buradaki festivale, Ürgüp'ün yanı sıra Sivas Vali Yardımcısı İsmail Koşum, siyasi parti il temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Doğan Ürgüp burada yaptığı konuşmada, "Birlik, beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bizi kimse bölemez. Şu an bunun çok güzel bir örneğini birlikte yaşıyoruz. Hangi partiden olduğuna bakılmaksızın herkes tek yürek olarak birlikte el ele bu etkinliği gerçekleştiriyor. Özlenen ve olması gereken bu tabloyu sergileyen Sivas işte budur. En kötü günümüz böyle olsun" diye konuştu.

Pazar günü Kangal'a bağlı Deliktaş Köyü'nde düzenlenen Aşık Ruhsati Baba'yı Anma etkinliklerinda bulunan Doğan Ürgüp, daha sonra Altınyayla İlçesine bağlı Güzeloğlan köyünde düzenlenen 1. Güzeloğlan Köyü Yaz Şenliklerine katıldı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile çevre köylerden ve yurt dışından çok sayıda davetlinin katıldığı festival, gece geç saatlere kadar devam etti. Güzeloğlan Köyü girişinden itibaren festival alanına yürüyerek giden Sivas Belediyesi Mehter Takımı, köylülerin ve davetlilerin alkışları arasında karşılandı. Mehter takımı, seslendirdiği marşlarla katılanlara keyifli dakikalar yaşattı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolundan gitmeye devam edeceklerini belirterek, onun ideallerine bağlı olarak hedeflerine ulaşmaya gayret edeceklerini söyledi. Tunç, 1 Ağustos'ta Kahramanmaraş Keş Dağlarında yapılacak anma etkinliğine onu seven herkesi davet etti.

Türkülerin söylendiği ve marşların seslendirildiği programda bir konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, Muhsin Yazıcıoğlu'nun her zaman milletin birliğini ve beraberliğini istediğini belirterek, onun hedeflerine ulaşmaya gayret edeceklerini vurguladı.

Festivallerde Başkan Ürgüp'e, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Faruk Çınargil ve Hayri Köse de eşlik etti.

GURBETÇİLER FESTİVALLERDE BULUŞTU
GURBETÇİLER FESTİVALLERDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 17:29:05
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 09:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?