2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Gurbetçilerden vefa örneği

Hollanda Sivaslılar Platformu üyesi Sivaslı gurbetçiler, engelli hemşehrilerini unutmadı.

Engelliler için toplanan bir TIR dolusu akülü tekerlekli sandalye, gurbetçiler tarafından Sivas'a gönderildi.

Engellilerin hayatını kolaylaştıracak araçların ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtılacağını belirten Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, amaçlarının engelli vatandaşların rahatça toplum içine çıkıp yaşamlarını idame ettirmelerine destek sağlamak olduğunu söyledi.

Sivas Valiliği ve Belediyesi ile ortak çalıştıklarını belirten Çitil, "Çok önemli bir organizasyona imza attık. İhtiyaç sahibi engelliler için alınan akülü tekerlekli sandalyeleri TIR'a yükledik. Akülü araçları Sivas Belediyesi'ne  teslim edilmek üzere Türkiye'ye gönderdik" dedi.

Hollanda Sivaslılar Platformu Sivas Temsilcisi Ahat Türkmenoğlu ise, yurt dışında yaşayan gurbetçilerin hiçbir zaman memleketlerini unutmadığını ve çeşitli şekillerde memleketlerine katkı sağladıklarını söyledi.

Türkmenoğlu, "Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak her türlü çalışmayı yapıyoruz. En büyük ihtiyaçları olan gerekli araç ve gerecin bir kısmını sağlayan Hollanda'daki gurbetçi hemşehrilerimize teşekkür ederim. Hollanda'dan gelen araç, gereç ve malzemeyi, tespit edeceğimiz ve tıbbi  yönden gerekli sağlık raporuna sahip olan vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bu çalışmaya katkı sağlayan Hollanda Sivaslılar Platformu'na özellikle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2011 Salı 16:23:30
Güncelleme :22 Kasım 2011 Salı 16:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?