3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Gurbetçiye yurt dışından özel doktor

GURBETÇİ HASTAYA YURT DIŞINDAN ÖZEL DOKTOR

Danimarka'dan tatil için geldiği memleketi Sivas'ta beyin kanaması geçiren gurbetçi kadın, oğlunun özel bir sigorta şirketine yaptırdığı seyahat sigortası kapsamında yurt dışından özel olarak gelen doktor eşliğinde Danimarka'ya götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, ailesi ile birlikte Danimarka'dan tatil için memleketi Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Yavu beldesi Karalar köyüne gelen Gülsüme Yıldırım (65), aniden rahatsızlanarak beyin kanaması geçirdi. Ailesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi beyin cerrahi servisine kaldırılan gurbetçi hasta, burada ameliyat edildikten sonra tedavi altına alındı. Beyin cerrahi servisinde yaklaşık 5 hafta tedavi gören gurbetçi hasta, tedavisinin geri kalan kısmını

yurt dışında yaptırmak istedi. Bunun üzerine, oğlu Seyit Yıldırım'ın tatil yapmak üzere memleketine gelmeden önce Danimarka'da özel bir sigorta şirketine ailesi için yaptırdığı seyahat sigortası kapsamında özel olarak doktor gönderildi. Tedavi gördüğü hastaneden alınan hasta, Danimarka'dan özel olarak gelen doktor eşliğinde ambulansla Sivas Havaalanı'na götürülerek sedyeyle uçağa bindirildi.

Sigorta şirketi tarafından özel olarak gönderilen doktor Frank Paetsch, "Hasta ciddi bir beyin kanaması geçirmiş ve burada hastaneye getirilerek ameliyat olmuş. Şu anda durumu biraz daha iyi olduğu için Danimarka'ya götürüyoruz. Hasta Danimarka'ya götürüldükten sonra hastaneye yatırılacak. Hastaya birtakım kontroller yapıldıktan sonra ve fizyoterapi tedavisi uygulanacak. Hastanın 2-3 ay içerisinde iyileşmesini bekliyoruz" dedi.

GURBETÇİ HASTAYA YURT DIŞINDAN ÖZEL DOKTOR
GURBETÇİ HASTAYA YURT DIŞINDAN ÖZEL DOKTOR
GURBETÇİ HASTAYA YURT DIŞINDAN ÖZEL DOKTOR
GURBETÇİ HASTAYA YURT DIŞINDAN ÖZEL DOKTOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 17:32:05
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 18:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 78.163.126.xxx Tarih : 25.11.2009 23:27:53

helal olsun aferın sıvas boyle mert evlatlar yetıstırır ıste