6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Güreş ve Bal Festivali yapıldı

Sivas'ın Doğanşar İlçesi'nde Ahmet Ayık Güreş ve Bal Festivali yapıldı.

Festivale Vali Veysel Dalmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Selahattin Çimen, AK Parti Sivas Milletvekilleri Osman Kılıç ve Hamza Yerlikaya, BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Turan Erkut ile eski dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık katıldı.

Festival öncesi konuşan Milletvekili Kılıç, sporcuların bilekleri ve yüreklerini ortaya koyarak yaptığı ata sporumuz güreşin Türk halkı için büyük önem taşıdığını söyledi.
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu, Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya ise Sivas'tan yeni şampiyonların çıkması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederek "Memleketimize hizmet etmek boynumuzun borcudur" dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise bu tür festivallerin insanlar arasındaki birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirdiğini söyledi.
Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik mesajları veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Selahattin Çimen'de Sivas'ın gelişimi için tüm vatandaşların omuz omuza vererek aynı hedefe yönelmesi gerektiğini vurguladı.

Şenliklerde son olarak kürsüye gelen Vali Veysel Dalmaz ise konuşmasında, Sivas'ta güreş sporunun gelişimine büyük önem verdiklerini söyledi. İl Özel İdare Güreş Kulübünün elde ettiği başarılardan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Dalmaz, "Yiğitler otağı Sivas'ımızda kurulan bu er meydanlarından daha birçok şampiyonunun çıkacağına inanıyorum" dedi.

Sivas'ta son dönemlerde hemen her alanda gözle görülür bir gelişim süreci yaşandığını da ifade eden Dalmaz, "Sivas sahip olduğu değerleriyle Anadolu'nun en önemli illerinden biri. Bizler, Yiğit Sivas halkına hizmet etmekten büyük gurur duyuyoruz. Devlet, millet için vardır. Bu nedenle kamu görevlilerinin amacı hizmeti vatandaşların ayağına götürmek olmalıdır. İnanın vatandaşlarımızın yüzündeki tebessüm bizler için en büyük mutluluk kaynağı oluyor ve bizleri daha fazla hizmet etmeye teşvik ediyor" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmaların ardından Doğanşarlı bir öğrencinin okuduğu İstiklal Marşı büyük alkış aldı. Şenliklerin sonunda yer alan karakucak güreşleri büyük bir mücadeleye sahne olurken genç pehlivanlar, er meydanında hünerlerini sergiledi.
Bu arada şenlikler öncesinde Doğanşar İlçesi'ne bağlı Eskiköy, Yavşancık ve Aslantaş Köyleri'ne giden Vali Dalmaz'ın Eskiköy'de Ahmet Ayık tarafından yaptırılan 3 adet çeşme ve Köy Evi'nin açılışını yaptığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 16:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?