7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Gürün heyetinden Dalmaz'a ziyaret

Sivas'ın Gürün Kaymakamı Davut Gül ile Gürünlü Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Rıza Demirsoy ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Gürün Kaymakamı Davut Gül, ilçelerinin özellikle tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Gürünlü işadamlarının ilçenin gelişimi için güç birliği yapmasından büyük memnuniyet duyduğunu da dile getiren Kaymakam Gül, "Gürün ilçemizin sahip olduğu ekonomik potansiyeli harekete geçirebilirsek, ilçemiz kısa sürede önemli bir gelişim ivmesi yakalayacaktır. Bu anlamda ilçemizin gelişimine katkıda bulunan tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Dalmaz ise Gürün'ün sahip olduğu tarım potansiyelinden daha fazla yararlanması gerektiğini söyledi. İlçede üretilen kaliteli bakliyat ürünlerinin mutlaka markalaştırılması gerektiğini söyleyen Dalmaz, "Gürün'de çok kaliteli bulgur üretiliyor. Ancak ilçeye ekonomik anlamda daha fazla katkı sağlamak istiyorsak, bu ürünü mutlaka markalaştırmalıyız. Bunun için planlama, profesyonel ekip çalışması, tanıtım ve pazarlama yapmak zorundayız" dedi.

Gürün'ün tarımının yanı sıra önemli bir turizm potansiyeline de sahip olduğunu dile getiren Dalmaz, eşsiz doğal güzelliklere sahip Gökpınar ve Şuğul kanyonunun turizme kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.162.196.xxx Tarih : 30.11.2008 02:06:48

gürün son zamanlarda adını sıkça duyuran güzel bir ilçe. başarılar diliyorum kaymakama ve belediye başkanına