7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Güvenlik kameralarla sağlanacak

Sivas il merkezinin güvenliği kameralarla sağlanacak. 60 kamera, havaların ısınmaya başladığı ilk günden itibaren halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklara yerleştirilecek.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, kent güvenliği açısından kamera sisteminin önemli bir görevi yerine getireceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgesi doğrultusunda, Türkiye'deki birçok ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESA) hız kazandı. Bu alanda hızlı davranan illerin başında gelen Sivas, 10 tanesi kablosuz, 50 tanesi fiber optik kablo bağlantılı toplam 60 kamera için ihale sürecini tamamladı.

Proje kapsamında, mobil uygulamalar sistemi, çağrı yönetim sistemi ile çevre güvenlik ile nezarethane izleme sistemi yapılması planlanıyor. Projenin hayata geçirilmesi için İl Özel İdaresi tarafından Aralık ayında yapılan ihaleyi 4 S Bilgisayar İthalat İhracat Yazılım Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şrkt. kazandı. İhali öncesi Sivas Belediyesi, altyapı çalışması yaptığı yerlerde 4 bin 200 metrelik kamera kablosunu döşedi.

İklim şartlarının müsaade etmesini müteakip, yüklenici firma ilk etapta iletişim altyapısı ile MOBESA merkezi arasında bulunan bin 400 metrelik fiber optik alt yapısını yapacak. Bu altyapı üzerinde bulunan 20 adet şehir görüntüleme kamerası vi 10 adet kablosuz iletişimli kamera ile izleme merkezinin kurulumu sağlanacak.

Toplam 60 kameranın konuşlandırılacağı yerler ise halkın yoğunlukta bulunduğu cadde, kavşak, okul önü, hastane bahçesi, otogar, tren garı, şehirlerarası ve köy garajı, pazar yeri ve trafik akışının fazla olduğu bölgeler ile ilin giriş-çıkış noktaları arasından seçildi. Kent güvenliğinin sağlanması için kameraların önemli bir görevi ifa edeceğini vurgulayan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 2008 yılı sonuna kadar 60 kameranın faaliyete geçeceğini ifade etti.

MOBESA sistemini büyük ilçelerde de düşündüklerini anlatan Dalmaz, "Güvenliğin sağlanması konusunda zabıta tedbirlerinin yanı sıra görüntüleme sistemi de önemli bir görevi yerine getirecek. Suçların önlenmesi ya da suçun aydınlatılması artık daha kolay olacak" şeklinde konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 13:38:03
Güncelleme :6 Şubat 2008 Çarşamba 13:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?