6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Haber-Sen'den öğretmenevi işçilerine destek

Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu’na (BASK) bağlı Haber-Sen Sivas Şube Başkanı Habip Polat, Sivas Öğretmenevi’nden çıkarılan işçilerin yerine 3 kaçak işçi çalıştırıldığı ve kendilerinin görevi olmadığı halde servis yapıldığı iddiasıyla, öğretmenevi yönetimi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İşçi fazlası ve sendikalı oldukları iddiasıyla Sivas Öğretmenevi’ndeki görevlerine son verilen 26 işçinin bina önündeki bekleyişleri 6 gündür sürüyor. Bugün işçilerin yanına giderek destek veren Haber-Sen Sivas Şube Başkanı Polat, yetkililerin bu konuda hiçbir çalışma yapmadığını söyledi.

İşçilerin ailesi ve çocuklarıyla 6 gündür burada beklediklerini kaydeden Polat, Sivas Öğretmenevi’nin kar eden bir kuruluş olduğunu ifade ederek, bazı kentlerdeki aynı büyüklükteki öğretmen evlerinde çok sayıda 405 ile 650 YTL arasında maaş alan sendikalı personel çalıştırıldığını, ancak Sivas’ta ise zarar eder bir kurum olarak gösterilen öğretmenevinden işçilerin sendikalı oldukları için çıkarıldıklarını söyledi.

Polat, 6 gün önce 26 işçinin işlerine son verildiğini belirterek, "Burada yeterli personel çalıştırılmadığından 25 Haziran 2005 Cumartesi günü saat 16.00’da başlayan bir düğünde yaklaşık 700 kişilik misafir kitlesine verilen hizmet yetersiz kalmıştır. Öğretmenevi idarecileri personel açığını kapatmak için 3 kaçak işçi getirmiş ancak bu da yetmemiştir. Kendileri ise görevleri dışında ekmek kesmek, servis yapmak ve yemek vermek gibi işlere bizzat el atmışlardır. Bunlara ait bilgi ve belgeler elimizde mevcut olup, yetkisinden çok fazla haberdar olmayan yöneticilerin, kendi işleri dışında bir iş yaptıkları için yarın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Polat, sendikalı işçilerin işten çıkarılmasından sonra Sivas Öğretmenevi’nde çalışan 19 kişinin iş saatlerinde de problem olduğunu belirterek, "İşten çıkarılmayan sözleşmeli işçiler ise burada normal 8 saat çalışma usullerinin dışında hiçbir resmi belge tanzim etmeden sabah 07.00 ile gece 24.00 saatleri arasında 17 saat çalıştırıyor. Saatleri istemeyenlere de, ’Sizler sendika üyesi değil sadece sözleşmelisiniz. İstersek anında sözleşmenizi feshederiz, onun için istediğimiz şekilde çalışacaksınız’ diyor ve dayatıyorlar" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 16:16:04
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 13:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?