3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Hain saldırıyı protesto ettiler

ÜNİVERSİTELİLER TOKAT'TAKİ TERÖR SALDIRISINI PROTESTO ETTİ

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kampüsü'nde toplanan yaklaşık bin öğrenci, Tokat'ta 7 askerin şehit olduğu terörist saldırıyı yürüyerek protesto etti.

CÜ Merkezi Kafeterya önünde toplanan yaklaşık bin öğrenci, "Kampüste PKK istemiyoruz", "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "İmralı'yı basarız, Apo'yu asarız", " Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Meclis'te PKK İstemiyoruz" sloganları ve ellerinde Türk bayrakları ile yürüyerek Tokat'ta yaşanan terörist saldırıyı kınadı. Bayan öğrencilerden biri ise Bitlis'te vatani görevini yapan asker sevgilisinin hediye ettiği üzerinde 88/4 yazılı elbiseyi giyerek terörist saldırıyı protesto etti.

Merkezi Kafeterya önünden yürüyerek CÜ Kültür Merkezi önüne gelen öğrenciler, burada bir basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına açıklama yapan Kerim Karasu, Tokat'ta yaşanan terör saldırısını kınadıklarını belirterek, "7 Aralık 2009 günü Tokat'ın Reşadiye ilçene bağlı Sazak köyü kırsalında devriye gezen jandarmalarımıza karşı bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan hain saldırıda 7 askerimiz şehit olmuş ve 3 askerimiz de yaralanmıştır. Türk milletinin başı sağ olsun. Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri olarak bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Üniversite gençliği Türk Devleti'nin yanındadır. Cumhuriyet'imizin yanındadır. Buradan devlet ve Cumhuriyet düşmanlarına sesleniyoruz. Sabrımızı taşırmayın. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerini kullandı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyan öğrenciler, bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

ÜNİVERSİTELİLER TOKAT'TAKİ TERÖR SALDIRISINI PROTESTO ETTİ
ÜNİVERSİTELİLER TOKAT'TAKİ TERÖR SALDIRISINI PROTESTO ETTİ
ÜNİVERSİTELİLER TOKAT'TAKİ TERÖR SALDIRISINI PROTESTO ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 15:54:03
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 16:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?